Tikru Antano Sireikos ir Valdemaro Chomičiaus auklėtinių, kurių gretose trūko tik Šarūno Jasikevičiaus, Dariaus Songailos ir Eurelijaus Žukausko, vedliu tapo 43-ejų metų snaiperis Arvydas Macijauskas.

Jis jau per pirmus tris kėlinukus, žaistus po aštuonias minutes, sušveitė 21 tašką. Su jais ir finišavo.

16 taškų pridėjo Ramūnas Šiškauskas.

Nugalėtojams 16 taškų parūpino Emilis Bartninkas, po 10 – Mindaugas Lukauskis ir Dominykas Butka.

Ketvirtame kėlinyje tuo metu pirmavusiems veteranams jau ėmė trūkti kvapo ir jie per kone pusę ketvirčio nesukrapštė nė taško bei prarado kontrolę.

Legendiniams Europos čempionams iššūkį metė jungtinė komanda, sudaryta iš jaunųjų mūsų šalies krepšininkų ir Giedriaus Masalskio, Vaido Baumilos, Konstantino Lilo, Mindaugo Lukauskio, Jono Mačiulio, Darjušo Lavrinovičiaus bei Roberto Javtoko. Šiam kolektyvui vadovavo Darius Maskoliūnas.

Neeilinį susitikimą stebėjo tiek prezidentas Valdas Adamkus, savo akimis regėjęs ir 1939-ųjų, ir 2003-iųjų auksinius finalus, tiek ir dabartinės rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.

Primename, kad prieš 20 metų Švedijos sostinėje Stokholme vykusiame Europos čempionate Lietuvos vyrai laimėjo visas šešerias žaistas rungtynes, o finale 93:84 pranoko Ispanijos atstovus, tarp kurių buvo Jose Manuelis Calderonas, Juanas Carlosas Navarro, Jorge Garbajosa, Pau Gasolis ir kiti.

Tai buvo tik trečiasis lietuvių triumfas Europos čempionate per visą istoriją ir pirmasis nuo pat 1939-ųjų metų.

Nuo to laiko mūsų šalies nacionalinė komanda ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio taip ir nebelipo.

Į simbolinį tų pirmenybių penketą pateko Šarūnas Jasikevičius, Tony Parkeris, Saulius Štombergas, Andrejus Kirilenka ir P. Gasolis, nors rezultatyviausiai mūsiškių gretose žaidė A. Macijauskas ir R. Šiškauskas.

Auksinė rinktinė: Arvydas Macijauskas 21, Ramūnas Šiškauskas 16, Kšyštofas Lavrinovičius 6, Saulius Štombergas 5, Mindaugas Žukauskas, Virginijus Praškevičius ir Dainius Šalenga po 4, Donatas Slanina 2 taškai. Giedrius Gustas taškais nepasižymėjo.

Žvaigždžių komanda: Emilis Bartninkas 16, Mindaugas Lukauskis ir Dominykas Butka po 10, Robertas Javtokas 7, Darjušas Lavrinovičius 6, Jonas Mačiulis, Matas Vokietaitis ir Dovydas Butka po 4, Vaidas Baumila ir Konstantinas Lilas po 3, Giedrius Masalskis 1 taškas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją