Ketvirtadienį R. Milašius ir BTV valdančios bendrovės „Laisvas nepriklausomas kanalas“ (LNK) generalinė direktorė Zita Sarakienė pasirašė ketverių metų sutartį.

Iki šiol LKL kovas rodydavo TV3 kontroliuojamas TV6.

Krepšinis.lt paklaustas, kas nulėmė permainas, R. Milašius priminė praėjusiame sezone nuskambėjusią kritiką dėl darbo dienomis vykusių, bet televizorių ekranuose neparodytų rungtynių.

„Pamenate, buvau kritikuojamas Šarūno (Jasikevičiaus – Krepšinis.lt) ir kitų. Tuomet neturėjome laisvės ir teisės kažką patys tvarkytis, viską valdė TV3 kanalas. Aš norėjau rasti partnerį, kuris priimtų abiem pusėms tinkamas sąlygas. Anksčiau mums reikėdavo prisitaikyti prie TV6 sąlygų, o dabar atsiranda daugiau laisvės, daugiau eterio, daugiau galimybių“, – sakė LKL prezidentas.

Krepšinis.lt žiniomis, LNK pasiūlymas lygai buvo gerokai palankesnis finansiškai. Bet apie pinigų klausimus nauji partneriai kalbėti nenorėjo.

„LNK uždėjo juodą grifą „slaptai“ ant finansinės informacijos“, – šypsojosi R. Milašius.

„Jokių sumų neskelbsime, tai – konfidencialu. Tačiau susitarimas naudingas abiem pusėms“, – antrino Z. Sarakienė.

Anot jos, iki šiol sportui dėmesio beveik neskyrusi LNK ketina pateikti ir daugiau transliacijų – ne vien krepšinio.

TV6 Lietuvos pirmenybes transliavo pastaruosius du sezonus.

Į naują kanalą LKL kraustosi su nauja komentatorių komandos sudėtimi. Krepšinis.lt žiniomis, čempionato rungtynių nebekomentuos Linas Kunigėlis ir Rytis Vyšniauskas. Publika po pertraukos vėl išgirs Roberto Petrausko balsą, jam padės žurnalistai Tomas Langvinis ir Vaidas Čeponis.

LKL sezono atidarymo rungtynės įvyks rugsėjo 19 d. Panevėžyje, kuomet BTV ir LNK GO tiesiogiai transliuos Aukštaitijos derbį – „Lietkabelio“ susitikimą su Utenos „Juventus“.

Žadama, kad žiūrovai prieš rungtynes galės išvysti ne tik komandų atvykimą į areną, bet ir rūbines bei krepšininkų pasitarimus, kitus užkulisinius vaizdus. Be to, prieš ir po rungtynių treneriai ir krepšininkai pasidalys savo mintimis, o pertraukas užims LKL kuriamos laidos.

Spalio 8 d. pirmą kartą jėgas tarpusavyje išbandys Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ – tai įvyks likus mažiau nei savaitei iki pirmų čempionų rungtynių Eurolygoje.

LKL finalo dalyvių – „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ – pirmas susitikimas naujame LKL sezone numatomas spalio 29 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)