Reitingą sudaręs ESPN analitikas Franas Fraschilla į sąrašą įtraukė 12-a lygų, kurios, jo nuomone, yra pačios pajėgiausios visoje planetoje. Į sąrašą neįtraukta tik NBA lyga, kuri visuotinai pripažįstama pačia pajėgiausia.

LKL čempionatui ESPN skiria 11-ąją vietą tarp 12 išvardintų čempionatų.

„Krepšinis – antra religija šioje 3 mln. gyventojų turinčioje šalyje. Kai Lietuva buvo okupuota Sovietų Sąjungos, jos krepšinio komandos žaidė sovietinėje lygoje. LKL buvo įkurta 1993-iaisiais, netrukus po nepriklausomybės atgavimo, o ją įkurti finansiškai padėjo NBA krepšinio šlovės muziejaus narys, pirmasis Lietuvos krepšininkas NBA lygoje Šarūnas Marčiulionis“, – rašo F. Fraschilla.

Garsiausiu lygos krepšininku ESPN įvardija Arvydą Sabonį, garsiausiu klubu – daugkartinį čempioną Kauno „Žalgirį“, o ateities NBA krepšininku mato šiuo metu Kaune rungtyniaujantį Vokietijos talentą Isaiah Hartensteiną.

Tarp 12-os į reitingą patekusių lygų LKL pralenkė Kinijos čempionatą.

Pirmoji vieta skirta Eurolygos pirmenybėms.

Visas ESPN reitingas

1. Eurolyga
2. Ispanijos ACB lyga
3. Turkijos lyga
4. VTB Jungtinė lyga
5. Vokietijos lyga
6. Italijos lyga
7. Prancūzijos lyga
8. Adrijos lyga
9. Graikijos lyga
10. Australijos lyga
11. Lietuvos lyga (LKL)
12. Kinijos lyga

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)