Pastaruosius du metus tik pasibaigus sezonui apdovanoti gabiausi SKM auklėtiniai (13-18 m.) šiemet už pasiekimus sporte ir moksle bus skatinami visus metus.

Jaunieji krepšininkai kas du mėnesius pateiks savo pažymius, bus įvertinti savo trenerių ir konkuruos tarpusavyje, kuris yra vertas būti projekto „Pirmas komandoje, pirmas mokykloje“ nugalėtoju ir laimėti pagrindinį prizą – galimybę būti apdovanotam Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo prieš pat komandos varžybas Eurolygoje, VTB lygoje ar LKL čempionate.

„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad mokytis yra be galo svarbu, nes niekada nežinai, kaip pasisuks gyvenimas. Sportuodamas norėjau turėti atsarginį planą – jei kas nors būtų nutikę ir reikėtų trauktis iš sporto, žinojau, kad mokslai ir įgytos žinios man visada pravers. Linkiu visiems dalyviams užsibrėžti tikslus, daug dirbti derinant kelis užsiėmimus vienu metu ir eiti teisingu keliu savo būsimųjų profesijų link, nes mokslas žmogų daro turtingesnį visomis prasmėmis“ – to dalyviams linkėjo „Lietuvos ryto“ lyderis Renaldas Seibutis, pats puikiai derinęs tiek mokslą, tiek krepšinio treniruotes mokykloje.

„Džiaugiamės, kad „Lietuvos ryto“ klubas tampa pagrindiniu projekto globėju. Labai svarbu, kad jauni sportininkai veiktų gyvenime tai, kas teisinga ir reikalinga – gerai mokytųsi, žaistų krepšinį ir nenueitų klystkeliais. Yra daugybė pavyzdžių, kai paaugliai pasirenka ne tai, ką turėtų, ir vėliau gyvenimas tampa liūdnokas, nes nepasiekia aukštumų nei sporto, nei akademinėje veikloje“, – sakė vienas projekto sumanytojų, SKM atstovas Lukas Grabauskas.

Pirmas moksleivis bus apdovanotas jau lapkričio 7 d. per Eurolygos rungtynes „Siemens arenoje“ su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa. Iš viso, 2013-2014 metų krepšinio sezono metu ant parketo žengs penki Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)