Per beveik 32 aikštelėje praleistas minutes V.Čepukaitis pelnė 26 taškus (7/8 dvitašk., 12/13 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius, blokavo net 4 varžovų metimus bei atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Vidurio puolėjo surinkti 40 naudingumo balų yra 2-asis sezono rezultatas (pirmojoje vietoje rikiuojasi Spenceris Butterfieldas su 43 naudingumo balais). Mačas prieš „Lietuvos rytą“ V. Čepukaičiui buvo pats rezultatyviausias ir efektyviausias šį sezoną.

Įžaidėjas – Demondas Carteris (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

Statistika: 19 tšk., 7 rez. perd., 1 atk. kam. 1 per. kam. (Rungtynės prieš Alytaus „Dzūkiją“)

Amerikietis jau antrą savaitę iš eilės patenka į geriausiųjų žaidėjų penketuką. D. Carterio žaidimo kreivė ir toliau kyla – įžaidėjas pelno vis daugiau taškų, atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų ir renka daugiau naudingumo balų nei praėjusiose rungtynėse. D. Carteris rikiuojasi antroje vietoje pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (5,5 rez. perd.) ir yra aštuntas pagal pelnomus taškus (13 tšk.) visoje lygoje.

Atakuojantis gynėjas – Arvydas Eitutavičius (Alytaus „Dzūkija“)

Statistika: 21 tšk., 4 rez. perd., 3 atk. kam. (Rungtynės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“)

Naudingas 33 metų klaipėdiečio žaidimas neišgelbėjo „Dzūkijos“ nuo pralaimėjimo. Nors A. Eitutavičius prie alytiškių prisijungė lapkričio viduryje, tačiau jau pradėjo groti pirmaisiais komandos smuikais – pelno daugiausia taškų (12,7 tšk.) ir atlieka daugiausia rezultatyvių perdavimų (3,3 rez. perd.). Gynėjo taškų pelnymo ir efektyvumo kreivę galima laikyti identiška su minėtojo D. Carterio – per 3 sužaistas rungtynes ji vis kilo į viršų.

Lengvasis krašto puolėjas – Artūras Jomantas (Šiaulių „Šiauliai“)

Statistika: 18 tšk., 10 atk. kam., 4 rez. perd., 2 per. kam. (Rungtynės prieš Klaipėdos „Neptūną“)

Naudingiausias „Šiaulių“ ekipos žaidėjas A. Jomantas svariai prisidėjo prie gana netikėtos pergalės prieš „Neptūną“. Šiame sezone gynėjas yra antras visoje lygoje pagal efektyvumą (17,2 naud. bal.) ir aštuntas pagal atkovotus kamuolius (6,1 atk. kam.).

Sunkusis krašto puolėjas – Davidas Dudzinkis (Šiaulių „Šiauliai“)

Statistika: 23 tšk., 6 atk. kam., 1 rez. perd., 1 per. kam. (Rungtynės prieš Klaipėdos „Neptūną“)

Būtent A. Jomanto ir šio amerikiečio duetas vedė šiauliečius į pergalę prieš „Neptūną“. Puolėjas aikštelėje praleido daugiausia laiko iš visos komandos ir buvo rezultatyviausias. D. Dudzinskis yra devintas čempionate pagal pelnomus taškus (12,7 tšk.). Įdomu tai, kad amerikietis būtent ketvirtajame kėlinyje pelno daugiasia taškų (4,4 tšk.) ir atkovoja atšokusių kamuolių (1,5 atk. kam).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją