Į finalo etapą, kuris vyks dviejose šalyse Latvijoje ir Serbijoje, po atrankos pateks 14 komandų. Tiesiogiai kelialapius į finalo etapą užsitikrins aštuonių grupių nugalėtojos ir šešios geriausios antras vietas užėmusios ekipos.

Grupėje Lietuvos rinktinė su visomis priešininkėmis žais namuose ir svečiuose. Atrankos rungtynių „langai“ yra: 2017 metų lapkričio 6-16 d., 2018 metų vasario 5-15 d. ir 2018 metų lapkričio 12-22 d.

„Ar burtai geri sužinosime, kai pasibaigs atranka ir ar turėsime bilietą į Europos pirmenybes, ar ne. Svarbiausia, kad atrankos langų metu visos žaidėjos būtų sveikos ir geros formos. Net neabejoju, kad susirinkusios krepšininkės atiduos visas jėgas, kad dalyvautume Europos čempionate“, - burtus komentavo Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

„Prieš burtų traukimą buvome trečiame krepšelyje, todėl negalėjome tikėtis silpnų varžovų. Sulaukėme nelengvos grupės, tačiau tiek Rusijos, tiek Vengrijos komandas nugalėjome Europos čempionate Vengrijoje. Galime įveikti ir dabar. Tiesiog turėsime žaisti kur kas geriau, nei praėjusioje atrankoje, įrodyti, kad esame vertos sugrįžti į elitą. Mano nuomone, galime pasidžiaugti, kad burtai nesuvedė su Ispanijos ir Prancūzijos komandomis, kurias šiai dienai įveikti labai sudėtinga bet kuriai kitai rinktinei“, - sakė Lietuvos rinktinės žaidėja Gintarė Petronytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)