Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse žalgiriečiai išvykoje tik po įspūdingo ketvirto kėlinio 73:69 (15:16, 20:27, 10:14, 28:12) palaužė mažeikiškius.

Po trijų kėlinių „M Basket-Delamode“ turėjo 12 taškų pranašumą, bet lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo itin galingai – 21:2, išsiveržė į priekį ir pasiėmė sunkią pergalę.

„Esu labai piktas, todėl, kad atidavėme laimėtas rungtynes. Viskas, ko reikėjo – nepadaryti 25 klaidų. Kažkodėl svarbiu metu mums reikėjo nustoti daryti tai, ką darėme prieš tai. Tris kėlinius klausėme, ką sakė treneris, nusprendžiame nebeklausyti, nes įtampa atsirado. Nedarėme elementarių dalykų. Reikėjo neprarasti 3-4 kamuolių iš eilės, jie pelno lengvus taškus ir grįžta į rungtynes“, – apmaudo po mačo neslėpė M. Kiltinavičius.

Tai buvo jau ketvirtasis Mažeikių komandos pralaimėjimas sezone, ji lieka be pergalių.

„Tris kėlinius aš labai didžiavausi. Mes niekuo nenusileidome – nei fiziškumu, niekuo.

Mes žinome, kad galime, bet turime išmokti klausyti tada, kai sunkiausia, o ne pamesti galvą. Žiauriai skaudu. Buvome labai arti. Matėte, kaip tris kėlinius mes gynėmės? Energija, visi namų darbai idealiai veikė ir vėl išskydome“, – sakė M. Kiltinavičius.

Savo ruožtu K. Maksvytis susitikimą pavadino nuviliančiu.

„Nuviliančios rungtynės. Jie gerai žaidė. Iš mūsų pusės norėjau pailsinti lyderius, deja, nepavyko. Vienintelis geras dalykas – ketvirtas kėlinys ir pergalė.

Nepataikėme daug gerų metimų, varžovai spaudėsi, pradėjome abejoti savo sprendimais“, – teigė jis.

Šį sezoną „Žalgiris“ LKL kol kas vargsta – sunkiai įveiktos Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Utenos „Juventus-Uniclub“ ekipos.

„Blogas, reikės daryti išvadas“, – krepšininkų nusiteikimą vietinėms kovoms vertino treneriu.

Ar K. Maksvytis buvo išsigandęs, kai komanda atsiliko 12 taškų?

„Išsigandęs nebuvau. Kaip kolega Gintaras Krapikas sako, čia ne boksas, į snukį negausi. Kartėlis buvo, kad negalime žaisti normalaus krepšinio ir reikėjo mesti lyderius į kovą“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją