Per įkrintamąsias į NBA Vakarų konferencijos aštuonetą įskrieję Naujojo Orleano „Pelicans“ pirmame jų etape sausai 0:4 krito prieš pirmą vietą reguliariajame sezone užėmusius Oklahomos Sičio „Thunder“ vyrukus.

Po 14,5 taško ir 11 atkovotų kamuolių atkrintamosiose rinkęs J. Valančiūnas galbūt jau sužaidė paskutines savo rungtynes už „Pelikanus“.

Po poros dienų 32-ąjį gimtadienį švęsiantis centras iš Utenos Naujajame Orleane praleido trejus metus ir nežinia, ar ten besugrįš.

Iš Memfio „Grizzlies“ išmainyto ir „Pelikanų“ lizde 2021-ųjų vasarą nutūpusio J. Valančiūno beveik 44 milijonų JAV dolerių vertės sutartis su dabartine darboviete baigiasi šią vasarą – lietuvis netrukus taps neapribotu laisvuoju agentu.

Nors Naujajame Orleane gerino tiek karjeros tritaškių (7), tiek ir rezultatyvumo rekordus (39 tšk.), J. Valančiūnas šį sezoną pasislinko į antrąjį planą ir didelio susidomėjimo iš „Pelikanų“ pusės pratęsti bendradarbiavimo nesulaukia.

JV šiemet pasirodė starto penkete visuose be išimties mačuose, tačiau jo žaidimo laikas ir statistika susitraukė (vid. 23,5 min., 12,2 tšk., 8,8 atk. kam.) bei tapo panaši į tą, kuri buvo paskutiniais metais Toronte, kai jam vietos po saule taip pat jau trūko.

„Jūs patys tai pasakėte – dar anksti apie tai kalbėti. Sezonas buvo geras ir įsimintinas, nors ir banguotas. Noriu atsipūsti, pabūti su šeima, skirti dėmesio vaikams, pabūti paprastu tėčiu. O tada prisėsime ir priimsime sprendimus. Būti laisvu agentu irgi yra galimybė. Pažiūrėsime, kur ši vasara mane nuves, o ji prasides jau greitai.

Pirmiausia grįšiu į Lietuvą – visada ten grįžtu. Susitiksiu su draugais, užsiimsiu tomis veiklomis, kurias mėgstu. Bus smagu“, – sakė bokštas.

Paklaustas, ar jaučiasi prisidėjęs prie „Pelicans“ pakilimo, JV teigė, kad šis klausimas turėtų būti adresuojamas ne jam.

„Aš tikiuosi, kad padėjau komandai. Jūs turite man tai pasakyti, ar aš padėjau (šypsosi). Aš dariau viską, kad padaugėtų pergalių ir mes taptume laiminčia komanda. Bet svarbiausia, kaip žmonės galvoja.

Esu komandinis žaidėjas, kuriam svarbiausia yra pergalės. Minutės ir statistika nėra tokie svarbūs kaip pergalių ir pralaimėjimų balansas. Nepaisant nuovargio ir minitraumų, labai džiaugiuosi, kad šį sezoną žaidžiau visose rungtynėse. Tai buvo vienas mano prioritetų. Nuskausminamųjų kompanija turėtų man pasiūlyti reklamos sutartį“, – šmaikštavo Jonas.

Vienam iš žurnalistų besitikslinant, ar Lietuvos krepšininkai jau yra užsitikrinusi vietą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, J. Valančiūnui teko jį taisyti.

„Ne. Šiek tiek paskubėjote. Bet aš jums atleidžiu. Puikus darbas, geras scenarijus, jūs pasakėte teisingai – Lietuva pateks, bet kol kas dar nėra patekusi“, – nepasimetė aukštaūgis, užsiminęs, kad šia tema jau yra šnektelėjęs ir su komandos draugu Jose Alvarado, kuris yra potencialus lietuvių varžovas atrankos varžybose.

„Tai – mano šalis ir mano garbė. Aš visada didžiuojuosi vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius ir tuo, kad galiu žaisti už savo mažą šalį, atstovauti jai Europos, pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse. Aš mėgaujuosi tuo. Ir darysiu tai tol, kol kūnas man leis“, – neleido suabejoti savo nusiteikimu padėti nacionalinei komandai JV.

Primename, kad olimpinis atrankos turnyras Puerto Rike vyks liepos 2-7 d., jame kartu su šeimininkais bei lietuviais dėl vienintelio kelialapio varžysis Italija, Meksika, Dramblio Kaulo Krantas ir Bahreinas.

Paryžiaus žaidynės tęsis nuo liepos 26 iki rugpjūčio 11 dienos.

Olimpiniame vyrų krepšinio turnyre varžysis 12 komandų. 8 iš jų jau yra aiškios.

Tai – Australija ir Kanada (A grupė), Prancūzija, Vokietija ir Japonija (B grupė), Serbija, Pietų Sudanas ir JAV (C grupė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)