Tris iš eilės pergales iškovojęs „Žalgiris“ namuose bandys palaužti ir Milano ekipą, kurios sąskaitoje dvi pergalės ir viena nesėkmė.

„Tai yra vienos svarbiausių sezono rungtynių. Taip, žmonės mato (Pirėjo) „Olympiakos“, (Vitorijos) „Caja Laboral“, (Stambulo) „Anadolu Efes“ ekipas. Tačiau ketvirtadienio rungtynės mums greičiausiai bus svarbiausios ne tik pirmame Eurolygos rate, bet ir visame sezone. Mūsų tikslas – patekti į TOP-16 etapą ir laimėti visas rungtynes namuose. Mes turime nepraleisti progos iškovoti ketvirtą pergalę ir eilės ir į Stambulą nuvykti be pralaimėjimų“, - prieš ketvirtadienio rungtynes sako J. Plaza.

„Varžybos bus labai sunkios. Milano ekipa pagal sudėtį yra viena geriausių Europoje. Laukia labai sunki kova su ambicinga ir daug talentų turinčia komanda. Žodžiu, bus karas. Dar tik sezono pradžia, tai dar nieko nereiškia – mes dar nieko nelaimėjome. Laukia dar daug varžybų ir visko gali atsitikti“, - įsitikinęs Rimantas Kaukėnas.

J. Plaza neslepia, kad „ant popieriaus“ Italijos klubas atrodo pajėgesnis, nei „Žalgiris“.

„Milano ekipa – labai pajėgi. Jeigu žiūrėsime varžovų sudėtį, daug kas galėtų pasakyti, kad jų ekipa stipresnė nei mūsų. „EA7 Emporio Armani” ekipą sudaro patyrę ir jauni žaidėjai, panašiai kaip ir mūsų komandoje. Yra daug priežasčių, dėl ko turėtume bijoti varžovų. Tačiau šį sezoną mes demonstruojame charakterį, o savo aikštėje, palaikomi sirgalių, mes esame labai pajėgūs.

Jie turi Richardą Hendrixą, jie turi Ioannį Bourusį, jie turi Omarą Cooką, jie turi Alessando Gentilę. Jie turi daug pajėgių žaidėjų, galinčių žaisti bet kurioje Eurolygos ekipoje. Mes turime dirbti, atiduoti visas jėgas visose rungtynėse. Jei žaisime 70 proc. savo galimybių – Eurolygoje galime pralaimėti bet kam“, - teigė kauniečių treneris iš Ispanijos.

Dėl ligos praleidęs sekmadienio VTB Vieningos lygos rungtynes su Maskvos CSKA į rikiuotę grįžta Marko Popovičius. Visi kiti žalgiriečiai sveiki ir galės ketvirtadienį rungtyniauti.

Visgi J. Plaza akcentuoja, kad išlikti pergalių kelyje yra sunku ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

„Visi sveiki, tačiau jaučiasi nuovargis. Yra labai sudėtinga žaisti tiek daug rungtynių ir kiekvieną kartą laimėti. Turi būti piktas, ambicingas. Tai yra tikrai sudėtinga. Tai galime pastebėti daugelyje sporto šakų – krepšinyje, futbole, rankinyje ir kitose. Yra labai sunku kiekvieną prieš kiekvienas varžybas nusiteikti ir siekti savo tikslo. Žaidėjas kiekvieną rytą nubudęs turi būti pasiruošęs atiduoti viską, ką gali. Mes turime tikslą ir turime žaisti geriau kiekvieną dieną“, - teigė J. Plaza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)