Paskutinį kėlinį turėdamas 11 taškų deficitą pradėję Lietuvos čempionai ketvirtadienį Eurolygos sezoną atidarė pergale 68:67 prieš „Olympiakos“.

„Labai svarbus elementas buvo geresnė gynyba nuo varžovų žaidimo du prieš du. Gerai ir tai, kad atsilikdami 11 taškų nesiblaškėme, išlaikėme koncentraciją ir kovingumą. Per paskutinį kėlinį varžovams leidome pelnyti tik 9 taškus – tai mūsų pastangų atspindys. Noriu išskirti Roką, kurio įtaka rungtynių baigčiai taip pat buvo labai didelė“, – dvikovą komentavo M. Schilleris.

Būtent R. Jokubaitis paskutinės „Žalgirio“ atakos metu atsidūrė vietoje ir laiku bei sugavo Mariaus Grigonio iš sudėtingos padėties smarkiai pro šalį paleistą kamuolį.

Vassilis Spanoulis prasižengė, o plieninius nervus pademonstravęs R. Jokubaitis likus 3,5 sek. iki finalinės sirenos realizavo abu baudų metimus, išvesdamas į priekį kauniečius.

Tik 16 min. žaidęs 19-metis gynėjas iš viso suspėjo pelnyti 12 taškų, atkovoti 3 kamuolius ir atlikti tiek pat rezultatyvių perdavimų.

„Visi žinome, kad jis talentingas vaikis. Jo amžiaus krepšininkams normalu banguojantis žaidimas. Jis labai gerai sužaidė kontroliniame turnyre su Atėnų „Panathinaikos“, o pastarosiose rungtynėse kiek strigo. Dabar – vėl puikus mačas. Mūsų, trenerių, darbas bus ištiesinti jo žaidimo kreivę stabiliai aukštame lygyje.

Manau, kad buvo svarbu išleisti jį ant parketo ankstyvoje rungtynių stadijoje, kad įgautų pasitikėjimo, o taip pat leistų palaikyti intensyvią rotaciją. Kai laimi, lengva sakyti, kad padarei viską teisingai. Šiaip ar taip, mes ir toliau žaisime panašiai“, – kalbėjo M. Schilleris.

Kitą savaitę „Žalgiris“ svečiuosis Rusijoje, kur galynėsis su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“. Sezono pradžioje kauniečių iš viso laukia trys išvykos iš eilės.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)