25 rungtynės – 23 pergalės ir vos 2 pralaimėjimai. Tokiu grafiku Eurolygos, VTB Vieningosios lygos ir Rusijos čempionato varžybose šį sezoną žygiuoja įspūdingą žaidėjų sudėtį vasarą subūrę maskviečiai.

Antradienį vakare CSKA desantas su J. Kazlausku priešakyje nusileido Vilniuje: čia po dienos Rusijos sostinės krepšininkai susigrums su Vilniaus „Lietuvos rytu“ VTB Vieningosios lygos B grupės dvikovoje.
CSKA strategas pasidalino mintimis apie laukiančias rungtynes, beribes savo klubo ambicijas ir ekipas, kurios gali mesti iššūkį maskviečiams Eurolygoje.

- Kuo tokiai komandai kaip CSKA pavojingas gali būti „Lietuvos rytas“? - DELFI paklausė J. Kazlausko

- Mes nuteikiame save kiekvienoms rungtynėms, nes tokia mūsų užduotis: laimėti kiekvieną kartą. Jei bent sykį pralaimime, kyla čp. Ir į Vilnių atvažiavome nusiteikę stengtis sužaisti kaip įmanoma geriau. Tai mums svarbu dėl pozicijos VTB lygoje, kadangi tik pirma grupės komanda tiesiogiai pateks į finalo ketvertą, išvengdama atkrintamųjų varžybų.

Vertiname „Lietuvos rytą“ kaip Eurolygos lygio komandą, kuriai tik šiek tiek nepasisekė atrankos turnyre. Sunku buvo su vilniečiais žaisti Maskvoje: likus 5 min. iki rungtynių pabaigos rezultatas dar buvo apylygis, ir tik tuomet pavyko atitrūkti. Taigi, manau, kad ir čia, Vilniuje, laukia geros rungtynės.

- Vis dėlto šįkart jūsų komandoje žais Ramūnas Šiškauskas, Darjušas Lavrinovičius ir Andrejus Kirilenka, kurie praleido mačą Maskvoje. Tikitės išspręsti reikalus nelaukdami paskutinio kėlinio?

- Visi to paties tikisi, tik ne visada pavyksta. Aplinkui mus – daug gerų komandų, gerų žaidėjų. Negalima nuvertinti ir to paties „Lietuvos ryto“ – jie juk sužaidė gražų mačą su Kauno „Žalgiriu“. Nepavyko tik viena atkarpa, o šiaip rungtynės buvo atkaklios ir lygios. „Lietuvos ryto“ žaidimas labai priklauso nuo įžaidėjo (Tyrese‘o Rice‘o – DELFI) pasirodymo – kai tik „Žalgiris“ jį pristabdė, tada ir atitrūko.

- Kokia dabar A. Kirilenkos ir komandos lietuvių sportinė forma?

- Negaliu sakyti, kad Andrejus jau šimtu procentų atsigavęs – jam dar reikia šiek tiek laiko. Ramūnas gali žaisti visa jėga, ir aš juo esu labai patenkintas. Darjušas kurį laiką buvo traumuotas, bet dabar jo forma pastebimai gerėja.

- Turbūt sudeginote ne vieną nervų ląstelę, kol A. Kirilenka svarstė, ar likti CSKA iki sezono pabaigos, ar grįžti į NBA?

- Ne, nesudegė nei viena ląstelė. Andrejus – labai geras žaidėjas, galintis sustiprinti bet kurią ekipą. Tačiau vasarą komandą būrėme be A. Kirilenkos, kadangi nesitikėjome, jog jį turėsime. Todėl išgyventi dėl jo galimo išvykimo nebuvo jokio pagrindo. Žinoma, dabar labai džiaugiamės, kad jis nusprendė likti.

- CSKA sudėtis, rezultatai, specialistų nuomonės – visa tai byloja, kad šį sezoną jūsų ekipa turi laimėti Eurolygą. Sutiktumėte su tuo?

- Neperšokęs griovio, niekada nesakyk „op!”. Pasikartosiu: yra daug labai gerų komandų, tokių, kurių sudėtis nenusileidžia CSKA: pavyzdžiui, „Barcelona“, Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“. Tas pats „Žalgiris“ yra labai gera ekipa: Kaune jie prieš mus sužaidė puikias rungtynes. Galbūt tai, kad jie puoselėjo didžiules viltis, išmušė juos iš ritmo, bet dabar žalgiriečiai atsigauna. Pamatysite, dar visko čia bus.

Be to, kiekvienai komandai sezono metu gali pasitaikyti blogų dienų, ir niekas nuo to nėra apdraustas. Taigi, per anksti kalbėti apie tai, kas laimės Eurolygą. Nors, žinoma, užduotys, kurios keliamos CSKA, yra pačios aukščiausios.

- Praėjusiame sezone atvykęs į Maskvą turėjote kelti komandą iš duobės, dabar gi turite laimėti viską iš eilės. Kuris variantas jums pačiam atrodo sunkesnis?

- Ir praėjusiame sezone buvo nelengva, ir dabar spaudimas jaučiamas. Pernai tiesiog patekau į blogą vietą blogu laiku: viskas aplink CSKA buvo sugriuvę, mikroklimatas – pašlijęs. Šįkart yra gera komanda, gera atmosfera. Turiu tokius pajėgius žaidėjus, kad kartais jie gali padėti net man pačiam. Turbūt šiemet vis dėlto yra lengviau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją