Jo pranašumas prieš varžovus buvo daugiau nei akivaizdus. Nuo praėjusio sezono pastebimai daugiau raumenų užsiauginęs J. Valančiūnas tiesiog vertė taškus į Majamio „Heat“ krepšį.

Per pirmas 15 minučių 20 taškų surinkęs lietuvis prisipažino, kad vėliau kiek pavargo: „Dar reikia laiko priprasti prie ritmo, tačiau buvo smagu vėl rungtyniauti, nes nuo paskutinio mano mačo praėjo daug laiko.“

Galingais dėjimais varžovų krepšį drebinęs J.Valančiūnas iš viso per 26 min. pelnė 23 taškus (8/10 dvitaškiai, 7/9 baudos) ir atkovojo 7 kamuolius. Tiesa, lietuvis prasižengė 4 kartus ir padarė 5 klaidas, o „Raptors“ rezultatu 73:81 nusileido „Heat“.

„NBA vasaros lyga mums prasidėjo ne kaip, tačiau turime rungtynes sekmadienį ir, aš manau, kad mes atsitiesime“, – prieš antrąjį mačą, su San Antonijaus „Spurs“ klubu, sakė lietuvis.

„Raptors“ reikalavimu J. Valančiūnas rungtyniaus visos NBA vasaros lygos metu, nors dėl to savaitę vėluos į Lietuvos rinktinės pasiruošimo Europos čempionatui pradžią.

JAV žurnalistams dar kartą patvirtinęs, kad tikrai žais „Eurobasket 2013“ turnyre, J. Valančiūnas atskleidė ir svarbiausius šios vasaros savo darbus: „Pagerinti judesius baudos aikštelėje ir sustiprėti fiziškai.“