Apie savo rinktinės viziją jis ketvirtadienį kalbėjosi su laidos „Lietuva tiesiogiai” vedėju Edmundu Jakilaičiu, rašo lrytas.lt.

- Ar sekėsi Kinijoje lietuvių rezultatus klubinėse komandose?, - J. Kazlausko paklausė žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

- Aš išvykau sausio mėnesį, tad iki to laiko surinkau labai daug informacijos. Vėliau kolegos įrašydavo rungtynes, kai būdavau laisvas, peržiūrėdavau įrašus. Ypatingai stebėdavau „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje, apskritai niekada nebuvau nutolęs nuo Lietuvos krepšinio aktualijų.

- Akivaizdu, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas rinktinėje bus. Jie - ilgalaikė perspektyva ir visos komandos ašis?

- Tie du vyrai yra nauji veidai mūsų rinktinėje. Tiesa, J. Valančiūnas anksčiau jau žaidė, D. Motiejūno nebuvo vyrų rinktinėje. Šie krepšininkai ateityje bus tie žmonės, apie kuriuos bus buriama komanda ir kuriamas žaidimas.

- Kada kviečiate rinktinę į pirmą stovyklą, ar jie abu dalyvaus nuo pat pasiruošimo pradžios?

- Nenoriu užbėgti už akių, kitos savaitės pradžioje krepšinio federacija rengs spaudos konferenciją, kurioje paskelbs pasiruošimo planą. Jau visas planas yra aiškus: visi tvarkaraščiai, varžovai, treniruotės, datos. Mes ne kvailiukai, esame nusibrėžę rinktinės kontūrus. Tačiau dabar nenoriu paskelbti kandidatų pavardžių. Dar vyksta čempionatai, ne duok, Dieve, visko gali atsitikti.

Kadangi yra labai trumpas pasiruošimo laikas, mes nenorime kviesti labai daug žaidėjų. Nėra tikslo pasikviesti didelį būrį žaidėjų ir po pirmų fizinio pasiruošimo dienų su keliais atsisveikinti. Nerimta.

Norime kviesti optimalų skaičių krepšininkų - 14-15 žaidėjų, kurie, tikėtina, tikrai galėtų žaisti.

- Broliai Lavrinovičiai pasakė, kad nori atstovauti rinktinei ir yra pasiruošę padėti.

- Jūs vėl kalbate apie konkrečius asmenis. Jei pradėsime apie juos, turėsime kalbėti ir apie kitus. Aš nieko neatmetu, nei vieno patyrusio žaidėjo. Rinktinėje turi žaisti geriausi.(...) Kai kurie žaidėjai jau yra paskelbę, kad nebeatstovaus rinktinei. Kai aš pats su visais žaidėjais iki galo pakalbėsiu, aš atsakysiu ir į šitą klausimą, - J. Kazlausko žodžius cituoja lrytas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)