Nuo Milano „Emporio Armani“ klubo puolėjo B. Matkevičius nukentėjo trečio kėlinio pabaigoje – kamuolį iš užribio mėginęs išgriebti italas taranavo ant atsarginių suolo įvykius sekusį lietuvių žvalgą.

DELFI priminus šį epizodą ir paklausus, kaip ruošiasi suvesti sąskaitas su Italijos žvaigžde, B. Matkevičius smagiai kvatojosi.

„Prisimenu, bet tada labai nepykau ant jo. Manau, aikštelėje viską išsiaiškinsime“, – juokėsi specialistas.

B. Matkevičiui svarbiau, kad skolos negrąžintų Italijos rinktinė, kuri Slovėnijoje buvo įveikta 81:77.

Taškų italai šiemet vidutiniškai renka žymiai daugiau nei prieš dvejus metus ir tarp rezultatyviausių čempionato komandų užima trečią vietą (86 tšk.).

Gynybos specialistų trenerio Simone Pianigiani stovykloje – gerokai mažiau, todėl B. Matkevičius neabejoja, kad puldami lietuviai didelių bėdų neturės. Punktas, ties kuriuo skauto užrašuose padėta daugiausiai šauktukų, yra gynyba vienas prieš vieną.

Žaisdami su kita snaiperių komanda – Latvija, J. Kazlausko auklėtiniai vykusiai keitėsi dengiamaisiais ties tritaškio linija ir taip įvarė varžovus į neviltį. Bet prieš italus toks metodas nebūtinai duotų naudos, nes pastarieji gerokai stipresni už latvius individualiai ir laikydami kamuolį rankose gali rinktis ne tik tolimą metimą.

„Jeigu pradėsime keistis dengiamaisiais, mūsų aukštaūgiai taip pat turės apsiginti prieš italų gynėjus. Būtent tokių „mismatch“ situacijų ties perimetro linija jie ir tikisi. Bet kokiu atveju, mes turėsime tvirtai gintis, nes Italija – nuo puolimo priklausoma komanda, siekianti užpulti, įmesti, įsiveržti, numesti kamuolį metikams. Jų gynybą, mes, manau, sugebėsime pralaužti, jei tik darysime tai drąsiai. Esminis momentas bus mūsų pačių gynyba.

Nemanau, kad keistis dengiamaisiais reikės tiek daug kaip rungtynėse su Latvija. Italijos komanda – specifinė dėl Andrea Bargnani ir Danilo Gallinari, nes jie mėgsta žaisti du prieš du, kas nėra tipiška vidurio puolėjui ir sunkiajam krašto puolėjui. Su treneriais reikės pasitarti ir nuspręsti, koks gynybos planas pasiteisintų mūsų komandai, nes kiekvienai jis gali būti kitoks“, – kalbėdamas su DELFI, samprotavo B. Matkevičius.

Aišku ir tai, kad Jonas Valančiūnas negalės likti ginti baudos aikštelės kaip dvikovoje su latviais. Vien dėl to, kad buvęs jo komandos draugas Toronto „Raptors“ klube A. Bargnani šiame čempionate tritaškius meta 55 proc. taiklumu (6/11). 212 cm ūgio krepšininkui tokia statistika daugiau nei neįprasta, bet kartu tai – A. Bargnani vizitinė kortelė.

„J. Valančiūnas puikiai pažįsta A. Bargnanį, todėl žinos, kaip prieš jį apsiginti. Bet tai priklausys ne vien nuo jo paties, bet ir komandinių veiksmų, kiek galėsime vienas kitam padėti“, – pažymėjo B. Matkevičius.

Žvelgiant į visus komandinės statistikos vidurkius, italai lenkia lietuvius pagal rezultatyvumą, dvitaškių, tritaškių ir baudų metimų taiklumą, rezultatyvius perdavimus, klaidas, bet Lietuvos ekipa praleidžia mažiau taškų, perima ir atkovoja daugiau kamuolių, blokuoja daugiau metimų ir rečiau prasižengia.

Primename, kad Lietuvos ir Italijos akistata Europos čempionato ketvirtfinalyje įvyks trečiadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)