„Nutarta į pusfinalio ir finalų rungtynes kviestis po vieną teisėją iš užsienio“, – Krepšinis.lt pasakojo LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Tiesa, kokių šalių arbitrai būtų pasirenkami ar kaip būtų vykdoma jų atranka, LKL valdyba dar nesvarstė, nes pirmiausia laukia LKF pritarimo. Šį klausimą federacijos valdyba svarstys balandžio 26 dieną vyksiančio posėdžio metu.

Paklaustas, ar paskutinė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Prienų-Birštono „Vytauto“ akistata, kurioje įtartinai triumfavo Virginijaus Šeškaus auklėtiniai (80:77), nesukėlė diskusijų, R. Brazauskas atsakė trumpai ir aiškiai: „Ne“.

LKL taip pat nepakeitė savo pozicijos dėl klubų galimybės nuo kito sezono pasirinkti ULEB arba FIBA turnyrą.

„Lietuvos krepšinio lyga leidžia klubams laisvai pasirinkti“, – sakė vienas LKL vadovų.

O kaip dėl galimų FIBA sankcijų? „Apie tai mes nediskutavome“, – neslėpė R. Brazauskas.

Jau yra aišku, kad Europos taurėje kitąmet žais „Lietuvos rytas“, o po ULEB skėčiu likti siekiantis Klaipėdos „Neptūnas“ savo likimo dar nežino.

Pagal oficialų FIBA sprendimą, jeigu federacijos ir nacionalinės lygos toleruos klubų norą žaisti ULEB Europos turnyre, gali nukentėti netgi nacionalinės komandos – jos gali būti išbraukiamos iš Europos čempionatų dalyvių sąrašų.

LKL valdybos posėdyje dar buvo svarstoma rengti LKL komandų dublerių čempionatą, bet tokie planai atidėti dar bent metams. Taip pat priimtas sprendimas klubų licencijavimo procesą paankstinti mėnesiu – visus reikiamus dokumentus potencialios dalyvės nuo šiol turės pateikti iki liepos 1 dienos.

Posėdyje buvo svarstytas pasiūlymas pasekti didžiausių Europos krepšinio lygų pavyzdžių ir nacionalinių pirmenybių mačus rengti per šventes. Valdybos nariai apsistojo ties „aukso viduriuku“ – antrą Kalėdų dieną paliko laisvą, o antrąją Velykų dieną įtraukė į preliminarų kito sezono tvarkaraštį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)