Vietos policija informuoja, kad trenerio budeliu tapo vienos iš krepšinį žaidžiančių merginų tėvas Reyesas Altamiranas, įsiutęs, kad jo 11-metė dukra nebuvo įtraukta į rungtynių protokolą ir negalėjo žaisti.

Liudininkai pasakoja, kad A. Reysesas – žinomas vietos grupės „Los mas buscados de Oaxaca“ („Ieškomiausi Oachakoje“, – Krepšinis.lt) lyderis ir dainininkas, savo nepasitenkinimą jau demonstravo iš šalies stebėdamas rungtynes, tačiau jų eigos pertraukti nedrįso. Kartu su žmona ir dukra, jis nusprendė palaukti trenerio greta „Benito Juarez“ universiteto durų.

Būtent ten po „Dragons“ pergale pasibaigusio mačo jis kaktomuša ir susidūrė su G. A. Cordero, kuris žingsniavo kartu su savo mokiniu. Liudininkų teigimu, dainininkas ėmė priekaištauti treneriui, o pokalbio tonas pradėjo sparčiai augti. Situacija tapo nevaldoma, kai muzikantas iš kišenės išsitraukė 9 mm kalibro pistoletą ir ėmė juo mojuoti priešais trenerio akis. Po akimirkos nuaidėjo penki šūviai, visi susmigę į krepšinio specialisto kūną.

Pašautas treneris nukrito greta universiteto durų, o A. Reyesas, už rankų pasičiupęs savo žmoną ir dukrą, ėmė bėgti link greta esančios judrios gatvės. Ten žudikas sugebėjo susistabdyti taksi ir išvyko nežinoma kryptimi.

Pašautas treneris kurį laiką dar kvėpavo, tačiau paramedikai atvyko per vėlai. Jiems beliko diagnozuoti jauno krepšinio specialisto mirtį.

Liudininkai pastebėjo, į kokiu numeriu pažymėtą automobilį spėjo įšokti žudikas su šeima. Netrukus policija miesto centre sustabdė šį taksi automobilį, tačiau A. Reyeso jame nebebuvo. Paaiškėjo, kad prieš keletą akimirkų meksikiečiai iššoko iš mašinos ir pradingo Oachakos gatvelių raizgalynėje. Apklaustas pareigūnų taksistas Valentinas Ramsesas Mejia tvirtino savo kliento rankoje pastebėjęs šaunamąjį ginklą, todėl iš baimės nepaspaudė automobilyje įrengto pavojaus signalo. Žudiko Meksikos policija neaptiko iki šiol.

G. A. Cordero buvo laikomas vienu perspektyviausiu 3,8 mln. gyventojų turinčio Oachakos miesto krepšinio specialistų. Jis treniravo ne tik mergaičių, bet ir berniukų komandas, jo auklėtiniai laimėjo ne vieną miesto turnyrą, sėkmingai žaidė regioninėse Meksikos moksleivių pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)