2016-2017 metų sezonas – jau trečiasis iš eilės, kurį 30 NBA komandų pradeda savo sudėtyse bendrai sudėjus turint bent 100 užsieniečių (ne JAV piliečių).

Šiemet NBA žais rekordiškai daug europiečių (61), afrikiečių (14) ir ispanų (8). Pagal deleguotų žaidėjų skaičių trečius metus iš eilės pirmoje vietoje rikiuojasi Kanada (11), trečią sykį iš eilės antri – prancūzai (10). 9 žaidėjus turi Brazilija, 8 – Australija, 5 – Kroatija.

Net septynis užsieniečius savo komandoje turi Jutos „Jazz“, o dar septyni klubai, tarp kurių yra ir Toronto „Raptors“ (Jonas Valančiūnas) bei Oklahomos „Thunder“ (Domantas Sabonis) – po šešis.

Los Andželo „Lakers“, Minesotos „Timberwolves“ ir Niujorko „Knicks“ (Mindaugas Kuzminskas) komandos gali pasigirti turinčios po 5 užsieniečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)