Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas Rimantas Cibauskas krepšininkams parengė staigmeną - juos iškilmingai pasitiko Vilniaus oro uoste.

„Mūsų krepšininkai padarė labai didelį darbą - pademonstravo charakterį, valią, kovingumą ir patriotizmo jausmą. Dar kartą Europai įrodėme, kad mūsų krepšinio mokyklą gali dominuoti visuose lygmenyse. Iškovoti pergalių savo universitetui, miestui ir šaliai - didi garbė ir vertybė. Jei yra tikslas, pasitikėjimas ir begalinis ryžtas, tuomet galima daryti net stebuklus.

Dar kartą buvo įrodyta, kad komandos stiprybė - ne individualių žaidėjų veiksmai, o vienybė, pasiaukojimas ir komandinė dvasia. Lietuvos komandos Europos universitetų žaidynėse buvo lyg vienas darnus kumštis. Sportininkai, kurie sugeba būti lyderiais ir krepšinio aikštėje, ir universitete - puikūs pavyzdžiai mums visiems“, - džiaugėsi krepšininkus Vilniuje pasitikęs LSKL prezidentas R. Cibauskas.

Europos universitetų komandų sporto šakų žaidynių čempionams buvo uždėti ąžuolų vainikai, o LKKA merginoms buvo įteiktos įspūdingos gėlių puokštės.

VDU komanda finale rezultatu 73:53 sutriuškino Splito (Kroatija) universiteto studentus ir jau šeštą kartą tapo Europos studentų krepšinio čempione.

VDU Ispanijoje kovojo be suklupimų - užtikrintai triuškinamais rezultatais iškovojo tris pergales D grupės varžybose (87:80 nugalėjo Ispanijos Katalonijos universiteto ekipą, 93:72 įveikė Olandijos Groningeno universiteto studentus ir 111:53 laimėjo prieš Prancūzijos Leonardo da Vinčio universiteto krepšininkus).

Ketvirtfinalyje jau gerokai atkaklesnėje Arūno Juknevičiaus treniruojami VDU atstovai 69:63 nugalėjo Turkijos Fatih universiteto studentus, o pusfinalyje 98:89 palaužė Maskvos kūno kultūros akademijos (Rusija) atstovus.

Iš viso žaidynėse varžėsi 16 vaikinų krepšinio ekipų.

LKKA merginos Kordoboje žaidynių mažajame finale rezultatu 66:54 nugalėjo Rusijos Ivanovo universiteto atstoves ir pasipuošė bronzos medaliais.

Rasos Kreivytės auklėtinės pusfinalyje 58:66 nusileido Belgrado universiteto (Serbija) atstovėms.

LKKA rankininkės tapo vicečempionėmis. Mūsų šalies rankinio atstovės, šiose žaidynėse skynusios vieną po kitos pergales, nusileido tik Liublino Vincento universiteto (Lenkija) atstovėms.

Iš viso Kordoboje dalyvavo 32 šalių atstovai, varžėsi net 250 komandų iš 147 universitetų. Iš Lietuvos į Kordobą buvo išvykusi 150 žmonių delegacija.

Sugrįžusių sportininkų po iškilmių oro uoste vėliau laukė dar malonesnė staigmena - kelionė iš Vilniaus į Kauną 34 vietų įspūdingo dydžio „Hummer“ automobiliu.

Žygimantas Janavičius limuzine
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)