Kaunietis traumą patyrė kovo pabaigoje treniruotės metu ir nuo to laiko į aikštę nebeišbėgo. Trečiadienį D. Motiejūną Los Andžele papildomai apžiūrėję gydytojai nepaliko pasirinkimo – nugarą dėl užspausto nervo būtina operuoti.

„Iškart supratau, kad tai nėra paprasta trauma. Simptomai labai stiprūs. Gydytojas pasakė, kad reikia operuoti iš karto, o jei kažko lauksi, niekada neatsigausi, gal net reikės baigti karjerą“, – LNK pasakojo D. Motiejūnas.

Aukštaūgio reabilitacija gali trukti apie keturis mėnesius, bet tikslaus atsakymo, ar jis galės atstovauti Lietuvos rinktinei Europos pirmenybėse, dar niekas nežino. Pats „Rockets“ lietuvis nesuka sau galvos tokiomis mintimis.

„Nenoriu kalbėti apie rinktinę, negalvoju apie tai. Man dabar svarbiausia sveikata“, – LNK žinioms sakė D. Motiejūnas.

D. Motiejūną ketvirtadienį kalbinęs LNK sporto žurnalistas Tomas Langvinis, pasidalino įspūdžiais apie krepšininko būklę.

„Pasikalbėjom su Donatu. Nors ir sunku, jis laikosi tvirtai. Nepaprastai gaila, kad viskas taip nutiko. Ir visa širdimi linkiu jam sveikatos. Galvoju, kad tai didelė netektis „Rockets“ komandai ir milžiniška netektis Lietuvos rinktinėje, bet jis privalo pasveikti ir išvengti net menkiausios rizikos. Nes žaisti krepšinį jis dar galės dešimtį metų. Jis stiprus žmogus, ištvers.“

D-Mo anapus Atlanto vadinamas žaidėjas šiemet tapo tikru „Rockets“ atradimu: iki nelemtos traumos jis žaidė visose 71 reguliariojo sezono rungtynėse, net 62 iš jų pradėjo komandos starto penkete. Puolėjo vidurkiai – 12 taškų ir 5,9 atkovoto kamuolio per mačą.

Primename, kad mažiau nei penkių mėnesių prasidės Europos čempionatas, vyksiantis rugsėjo 5-20 d., kuriame bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Lietuvos rinktinė į pirmą treniruočių stovyklą rinksis liepos 20 d.