Lygiai prieš 20 metų Miunchene (Vokietija) „Žalgiris“ finale pranoko Bolonijos „Kinder“ (Italija).

Antradienį Nemuno saloje pirmoje kėdžių eilėje iš sensacingo triumfo autorių trūko tik abiejų komandos amerikiečių: Anthony Bowie ir Tyuso Edney.

Per mačo pertrauką pilnutėlėje arenoje pagerbti tuometis „Žalgirio“ treneris Jonas Kazlauskas, jo asistentas Algirdas Brazys, fizinio parengimo specialistas Aleksandras Kosauskas, gydytojas Robertas Narkus, masažuotojas Deimantas Demenis, žaidėjai Eurelijus Žukauskas, Mindaugas Žukauskas, Dainius Adomaitis, Saulius Štombergas, Jiri Zidekas, Kęstutis Šeštokas ir Giedrius Gustas. Dar du čempioniškos ekipos nariai – Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis – dirba dabartiniame klubo trenerių štabe.

Visiems 1999-ųjų čempionams įteiktos Eurolygos taurės kopijos, o J. Kazlausko pavarde pažymėti marškinėliai iškilo į arenos palubes greta Modesto Paulausko ir Arvydo Sabonio aprangų.

Pastarasis mačą taip pat stebėjo iš tribūnų, kaip ir neseniai į Lietuvą grįžęs Memfio „Grizzlies“ atstovas Jonas Valančiūnas. Šalia jo pirmoje kėdžių eilėje įsitaisė vienas garsiausių Lietuvos ledo ritulininkų Dainius Zubrus.

Plačiau apie 1999 metų „Žalgirio“ žygį per Europą galite perskaityti čia – Eurolyga-ga: istorinė „Žalgirio“ pergalė.

Tuo metu Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Kauno komandos ketvirtoji Eurolygos ketvirtfinalio serijos akistata laukia ketvirtadienį, nuo 20 val. Prireikus penktųjų rungtynių, jos būtų žaidžiamos balandžio 30 d. Stambule.

Primename, kad praėjusią savaitę Stambule ketvirtfinalis startavo „Fenerbahče“ pergale 76:43, kauniečiai pasiekė revanšą rezultatu 82:80.

Per 13 tūkst. žiūrovų talpinančiose „Ulker Sports“ arenos tribūnose tuomet taip pat netrūko ypatingų svečių: kovą su „Žalgiriu“ stebėjo buvęs „Fenerbahče“ krepšininkas Bogdanas Bogdanovičius, dabar rungtyniaujantis Sakramento „Kings“ klube, Turkijos krepšinio legenda Ibrahimas Kutluay, „Fenerbahče“ futbolo klubo ir buvęs Turkijos rinktinės vartininkas Volkanas Demirelis, keletas kitų ekipos futbolininkų.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)