Buvęs dvimetrinis Švedijos rinktinės įžaidėjas Jonas Autio, kuris yra Geteborgo krepšinio akademijos įkūrėjas ir vadovas, yra parašęs ir išleidęs dvi knygas apie Lietuvos krepšinį. Jis ir pakvietė G. Einikį, kad šis perduotų savo patyrimą jauniems žaidėjams ir porą savaičių atitrūktų nuo niūrios kasdienybės Klaipėdoje.

„Apie buvusį puikų puolėją G. Einikį dabar Lietuvos žiniasklaida praneša tik tuomet, kai jis konfliktuoja su teisėsaugos pareigūnais“, - interneto svetainei kaunozurnalistai.lt sakė televizijos programos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis. – Juk yra daug gražių pavyzdžių, kai jam pagalbos ranką ištiesia buvę kolegos lietuviai krepšininkai, o dabar ir švedai. Laidos operatorius Laisvis Karvelis vaizdo juostoje užfiksavo Gintaro dienas, praleistas Švedijoje. Tautiečio viešnagę padėjo surengti kaunietis treneris Darius Sirtautas, praėjusį sezoną dirbęs Geteborgo krepšinio akademijoje“.

Apie G. Einikį švedai pradėjo kurti dokumentinį filmą, kuriame bus panaudoti ir prieš 20 metų „Krepšinio pasaulyje“ rodyti vaizdai, kai Kauno „Žalgirio“ puolėjas buvo pripažintas naudingiausiu pirmo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono žaidėju ir nuoširdžiai pagerbtas. Tuometė Šventės vedėja aktorė Nijolė Narmontaitė 1994-aisias palinkėjo Gintarui po aktyvaus sporto grįžti į gimtąją Kretingą, į Pranciškonų vienuolyną ir tenai suburti jų komandą.

Pasak D. Sirtauto, po išvykos į Gioteborgą G. Einikis nusprendė mokyti klaipėdiečius vaikus krepšinio abėcėlės.

Jaunasis puolėjas Donatas Motiejūnas prieš šešerius metus buvo pripažintas naudingiausiu Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) žaidėju. 2008-ais jis dar dar nesvajojo apie NBA, tačiau dabar jau antrą sezoną žaidžia už Atlanto. Tenai jam nelinksma sėdėti ant atsarginių suolelio, tačiau Donatas nesiskundžia, bet užsispyrusiai siekia savo tikslo. Ir džiaugiasi, kad šiemet su Lietuvos rinktine iškovojo Europos čempionato sidabro medalį.

Gal ir D. Motiejūno sportiniai trofėjai papildys Joniškio krepšinio muziejų, kurio įkūrėjas yra Leonas Karaliūnas. Joniškietis kantriai įgyvendina savo sumanymus ir jau sukaupė daugybę vertingų oranžinio kamuolio riterių eksponatų.

Šiais metais L. Karaliūnas surengė dar vienos - „Lietuvos krepšinio auksas“ salės atidarymą, kuriame dalyvavo ir 2003 metų Europos čempionai – Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai. 2014-ais penktų muziejaus įkūrimo metinių proga, joniškiečiai pasiryžo surengti tokią krepšinio šventę, kokios Lietuvoje dar nebuvo.

Apie šiuos gerumo pavyzdžius artėjant Kalėdoms BTV laida „Krepšinio pasaulyje“ papasakos gruodžio 22-ą, sekmadienį, 9.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)