Gynėjas traumą patyrė trečio kėlinio pabaigoje, kuomet bandė uždengti Deivido Sirvydžio tolimą metimą. K. Evansas aikštę paliko padedamas komandos personalo, netrukus gynėjas buvo išgabentas į ligoninę.

„Viskas šviežia, bet neatrodo gerai“, – spaudos konferencijoje teigė A. Trinchieri, paklaustas apie gynėjo traumą.

„Jaučiuosi sugniuždytas, nes jis – neįtikėtinas žmogus. Trūksta tinkamų žodžių. Šiandien jis trečiajame kėlinyje išprovokavo tris pražangas puolime. Tris.

Jis žaidžia čia taip, lyg būtų gimęs prie Nemuno, žvejų šeimoje. Jis turi žaliai baltą širdį. Tai, kas nutiko, žudo mane. Jei galėčiau, padovanočiau jam savo kelį“, – nelengvai žodžius rinko A. Trinchieri.

Klubas praneša, kad daugiau informacijos apie K. Evanso traumą, kurią jis patyrė šio vakaro susitikime su Panevėžio klubu, bus pranešta po išsamių tyrimų pirmadienį.

Kalbėdamas apie paskutinį mačą ir šią seriją, italą stebino „7bet-Lietkabelio“ žaidimas ir varžovų elgesys.

„Siaubinga serija ir kalbu ne iš krepšinio pusės. Aibė fiziškumo, milijonas kontaktų ir vaidybos. Užjaučiu tik teisėjus ir mano žaidėjus. Mes laimėjome 3-0 ir viskas.

Papasakosiu trumpą istoriją. Po taurės finalo rungtynių man patiko, kaip jie žaidė, tad nuėjau pas (Vytenį) Lipkevičių. Jis yra krepšinio genijus, jis žaidimą supranta trimis perdavimais į priekį. Aš po finalo jam pasakiau, „Lipke, bet juk tu negali kiekvieną kartą vaidinti. Tai erzina“.

Jis man atsakė: „Treneri, tai niekis. Jūs dar pamatysite“. Tuomet maniau, jis juokauja, bet jis buvo teisus. Jie pasiekė naują lygį.

Dar vienas žaidėjas, kurį labai gerbiu ir myliu, nes jis žaidžia su neįtikėtina energija bei laisvai kalba itališkai, tai Gabrielius Maldūnas.

Jis spyrė Rolandui Šmitui į nugarą aikštelėje. Tiesiog spyrė. Aš pagalvojau: ar čia filmas? Ar čia „Space Jam“?

Taip, laimėjome seriją, bet ar man tai patinka? Ne. Darau savo darbą, laimėjau sunkią seriją, kurioje buvo milijonai vaidybos. Teisėjų darbas... Pirmiausia jiems reikėtų išgerti vaistų nuo pilvo skausmo, o tada – nuo galvos.

Bet nesupraskite klaidingai – „7bet-Lietkabelio“ žaidėjus, Čanaką aš gerbiu ir jų žaidimo stilius yra unikalus. Bet visa kita, vyrukai, yra krepšinis. Mes norime žaisti krepšinį“, – teigė A. Trinchieri.