Mūsų šalies krepšininkės pirmame etape žais D grupėje kartu su Čekijos, Kroatijos ir Baltarusijos komandomis. Pastarąją rinktinę treniruoja Rimantas Grigas, buvęs dabartinio Lietuvos nacionalinės komandos trenerio Algirdo Paulausko asistentas Jekaterinburgo UGMK klube. Beje, Rusijos rinktinės pagrindinis strategas yra Alfredas Vainauskas. Žemyno čempionate žais ir Latvijos komanda.

Į antrą etapą pateks po tris pajėgiausias kiekvienos grupės ekipas. Praėjusiose Europos pirmenybėse Lenkijoje 2011 metais Lietuvos rinktinė užėmė 7-ą vietą, čekės buvo ketvirtos, kroatės – penktos, baltarusės – devintos. Į pasaulio čempionatą, kuris vyks 2014-ais Turkijoje, prasimuš penkios geriausios artėjančių žemyno pirmenybių komandos.

Lietuvos rinktinei Prancūzijoje dėl įvairių priežasčių negalės padėti Sandra Linkevičienė, Aušra Bimbaitė, Marina Solopova, Eglė Šulčiūtė, Greta Šniokaitė. Su nacionaline komanda jau anksčiau atsisveikino Agnė Abromaitė ir Rima Valentienė.

Tačiau mūsų šalies ekipoje nestinga ir jaunų talentingų, ir patyrusių aukšto lygio žaidėjų. Lietuvėms nesisekė kontroliniuose mačuose, bet A. Paulauskas padėties nedramatizuoja. Treneris sąmoningai neatskleidžia varžovėms visų taktinių kortų ir ketina pateikti joms staigmenų. Strategas įsitikinęs, kad jo auklėtinės Europos čempionate mobilizuosis ir bus grėsminga priešininkė daugumai rinktinių.

Pirmo varžybų etapo transliacijų tvarkaraštis:

Birželio 15 d.

15.55 val. Lietuva – Kroatija
21.55 val. LatvijaPrancūzija

Birželio 16 d.

16.00 val. Latvija – Didžioji Britanija
19.25 val. Lietuva – Čekija

Birželio 17 d.

13.25 val. Lietuva – Baltarusija
15.55 val. Latvija – Serbija