Jų puošmena tapo įspūdingas viešnių iš Lietuvos – Klaipėdos universiteto „Leader Dance“ šokių kolektyvo pasirodymas.

Krepšininkai pralaimėjo futbolininkams...

Pirmi „Žvaigždžių dienos“ programą atidarė ČLKL senjorų čempionate rungtyniaujančios „Jaguaro“ komandos ir „Lituanicos“ futbolininkų rungtynės. Nors aktyviau rungtynes pradėjo krepšininkai, vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė futbolininkai, kurie nugalėjo varžovus rezultatu 45:36 ir įrodė, kad moka žaisti ne tik krepšinį.

10 porų išbandė jėgas „Greičio ruožo“ rungtyje. Čia stipriausias buvo jauniausias šios rungties krepšininkų duetas – Eimantas Pleiris ir Adas Petkevičius. Šie „Prima-Lituanica“ krepšininkai aplenkė į pusfinalius taip pat patekusius „Radviliškio“ (Ernestas Staniulis ir Johnas Rimmeris), „Švyturio“ (Julius Staišiūnas ir Michaelas Randickas) ir „M Brothers“ (Kęstutis Žilys ir M. Randickas) krepšininkus.

Antroje – „Dvejetų metimų“ rungtyje triumfavo „Švyturio“ komandos krepšininkai – Andrius Šimulis ir Julius Staišiūnas. Finale jie aplenkė „Stumbro“ duetą – Algirdą Zamalaitį ir Žygimantą Leimoną. Tarp keturių geriausių komandų taip pat pateko „Radviliškio“ (Andrius Virbickas ir Ernestas Stanulis) ir „Stumbro-2“ (Andrius Ančiulis ir Tadas Rekašius) krepšininkai.

Tritaškių – „Auksinės rankelės“ - konkurso nugalėtoju pirmąkart tapo „Radviliškio“ komandos snaiperis E. Stanulis, finale palaužęs „Stumbro“ krepšininką A. Ančiulį. Iš viso ČLKL snaiperių konkurse dalyvavo 27 krepšininkai.

„Mažyliai“ nusileido „Milžinams“

ČLKL „Žvaigždžių dienos“ šventės kulminacija tapo krepšinio mačas tarp „Milžinų“ ir „Mažylių“. Iššūkį savo gerokai aukštesniems varžovams metę mažyliai, itin atkakliai ir kibiai vykusiose rungtynėse, jiems mažai kuo nusileido aikštelėje, tačiau išnaudota ūgio persvara pergalę rezultatu 94:78 leido švęsti „Milžinų“ komandai. Jos žaidėjas Paulius Riškus pripažintas naudingiausiu šių rungtynių žaidėju.

Savo rankos taiklumą pademonstravo ir „Žvaigždžių dienos“ šventės rėmėjai. Mesdami tritaškius metimus jie nusileido nuo baudos metimų linijos taikliau atakavusioms „Leader Dance“ merginoms. Šio pripažinto šokių Klaipėdos universiteto kolektyvo šokiai pakerėjo į krepšinio šventę susirinkusius žiūrovus. Docentės Bronelės Švytrienės vadovaujamos šokėjoms ČLKL „Žvaigždžių diena“ buvo ketvirta tokio pobūdžio šventė. Prieš tai jos žiūrovus linksmino analogiškose krepšinio šventėse Graikijoje, Prancūzijoje ir Turkijoje, be to ne kartą krepšinio aistruolius pakerėjo pasaulio ir Europos krepšinio čempionatų metu.

Moterims – gėlės, A. Buzeliui – Prezidentės ordinas

Be daug ovacijų sukėlusių “Leader Dance” šokėjų, ne mažiau šiltų plojimų sulaukė ir vaikų pop choro “Svajonė” (vadovė – Alina Šimkuvienė), šokių kolektyvų “Rusnė” (Nijolė Černiauskienė), “Egle’s Dance World” (Eglė Kliknaitė), “Dance Duo” (Sandra Kruhorn), madų studijos “DiMargo” vaikai bei dainininkė Eglė.

Krepšinio šventės dalyvius bei žiūrovus sveikino kunigas Jaunius Kelpša, ČLKL vadovas ir 11-os „Žvaigždžių Dienos“ organizatorius Aurimas Matulevičius bei Lietuvos konsulas Čikagoje Marijus Gudynas. Iš jo rankų apdovanojimą atsiėmė Lietuvos krepšinio rinktinės masažuotojas Aidas Buzelis. Jam įteiktas Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės Ryterio Kryžiaus ordinas „Už nuopelnus Lietuvai“.

ČLKL krepšinio šventėje apsilankė iš Lietuvos atvykę vieni didžiausių mūsų šalies krepšinio fanų – broliai Nauris ir Normantas Maciai. Jiems netrūko dėmesio: įsiamžinti su jais ar įsigyti originalius jų marškinėlius panoro nemažai krepšinio gerbėjų. Be to, broliai mielai dalyvavo keliuose „Žvaigždžių dienos“ konkursuose – vikrumo ir taiklumo rungtyse. Deja, čia jie laurų nenuskynė...

Be dėmesio neliko ir „Žvaigždžių dienos“ šventėje apsilankiusios moterys. Visoms joms ČLKL organizatoriai įteikė po tulpės žiedą ir tuo pačiu pasveikino jas su kovo – 8-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)