Bradas Newley puikiai žino, kaip rungtyniauja vilniečiai.

Australas dar šį sezoną pradėjo Lietuvos sostinėje, tačiau jo keliai pakrypo į Ispaniją, kur dabar jis atstovauja Valensijos ekipai.

Nors Europos finalo ketvertas - ne vieta sentimentams, bet lengvojo krašto puolėjas pripažįsta, jog artėjančios rungtynės jam bus ypatingos.

„Žaisti prieš savo buvusią komandą man bus didelis įvykis. To aš prieš tai Europoje nebuvau daręs, tad taip pat tai bus puiki patirtis. Žinoma, aš ten („Lietuvos ryte“ - Eurobasket.lt) buvau beveik dvejus metus ir susiradau daug draugų tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Dėl to šiek tiek jausis išskirtinės emocijos, tačiau toks yra profesionalus sportas, jame bet kas gali nutikti.

Prieš tai apie tai pernelyg nemąsčiau ir palikau visas tas mintis nuošalyje, bet pastarosiomis dienomis pagalvoju: „tai įvyks jau greitai“, - teigė B. Newley.

Visgi, nepaisant to, Australijos rinktinės žaidėjas ketina siekti pergalės visais įmanomais būdais. Be to, jo teigimu, abi ekipos demonstruoja panašų žaidimą, tad rungtynėse turėtų dominuoti gynyba paremtas žaidimas.

„Aš manau, kad galiu komandai padėti, atskleisdamas „Lietuvos ryto“ derinius. Bet aš palikau komandą prieš kelis mėnesius ir jie turbūt kai ką pakeitė. Mes būsime pasiruošę ir tai bus geros rungtynės. Kai aš žaidžiau už juos, jų tikslas buvo laimėti Europos taurę, o, kai aš atvykau čia, mes turime tą patį tikslą.

Aš žinau, kad jie labai nori laimėti, tačiau ir aš noriu laimėti. Jie yra panašūs į mūsų komandą - jie mėgsta gintis, o gynyba veda į puolimą. Jie turi daug gerų kovojančių žaidėjų, atliekančių savo funkcijas, ir nepasikliauja vien tik žvaigždėmis - žaidžia komandinį krepšinį, panašiai kaip ir mes“.

27-erių metų amžiaus 200 cm ūgio žaidėjas negailėjo gražių žodžių ir savo buvusiems komandos draugams, prieš kuriuos jau netrukus teks stoti į kovą.

„Jų įžaidėjai yra labai geri ir, žinoma, Jonas Valančiūnas aktyviai žaidžia baudos aikštėje, visi žino, kad jų ketvirti numeriai yra labai pajėgūs. Trečiais numeriais žaidžia Artūras Jomantas ir Steponas Babrauskas, kurie yra labai patyrę. Mes turime būti pasiruošę juos įveikti ir eiti toliau“.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją