Tuo tarpu turkų treneris Ermanas Kunteras pastebėjo, kad dabar „Lietuvos rytas“ yra gerokai silpnesnis nei prieš porą sezonų.

Kaltino tik fortūną

25 taškus pelniusio Curtiso Jerrellso vedama „Bešiktaš“ komanda triumfavo Vilniuje rezultatu 73:67 bei paliko „Lietuvos rytą“ su vienintele pergale Eurolygoje ir jau keturiomis nesėkmėmis.

Priešingai nei po ankstesnių pralaimėjimų, šįkart D. Maskoliūnas nekalė savo auklėtinių prie kryžiaus ir apgailestavo tik dėl nusisukusios fortūnos.

„Vyrai kovėsi, stengėsi, negaliu skųstis dėl noro trūkumo. Trūko sėkmės, žaidybinės drausmės. Varžovai mums įmetė keturis tritaškius aidint atakai skirto laiko pabaigos sirenai. Negaliu sakyti, kad dėl to kalta mūsų gynyba, nes turkai metė per rankas, iš sunkių padėčių. Puolime mums kartais taip pat paprasčiausiai pritrūkdavo sėkmės“, – kalbėjo treneris.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad atakuojant šįkart aktyvesni nei įprastai buvo „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai, ne tik patys pelnę taškų, bet ir sukūrę erdvės vilniečių snaiperiams. Tačiau pastarieji savo šansais pasinaudoti nesugebėjo ir pataikė tik 7 iš 24 mestų tritaškių (29 proc.).

Nors D. Maskoliūnas pakartojo pastebintis teigiamų poslinkių Vilniaus ekipos žaidime, bet pripažino, kad progresas jo netenkina.

„Kvailai atrodyčiau, jei taip sakyčiau. Norėjome bent jau uždaryti pirmą ratą pergale. Dabar atsigriebti bus be proto sunku, bet bandysime. Tikėsime savo galimybėmis, kol tik jų bus likę“, – sakė „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

Vilniečiai varžovų nesužavėjo

Tuo tarpu „Bešiktaš“ krepšininkams vadovaujantis E. Kunteras džiaugėsi pergale, priartinusia jo komandą prie TOP-16 etapo.

„Mums tai buvo labai svarbios rungtynės, kadangi „Lietuvos rytas“ yra vienas iš mūsų tiesioginių konkurentų dėl vietos kitame etape. Jei neminėsime lyderių Maskvos CSKA ir „Barcelona“ klubų, tokių ekipų iš viso yra trys. Esu labai patenkintas, kad pirmame rate visas jas nugalėjome. Šiandien laimėjome tris iš keturių kėlinių, o galutinė persvara tikrai galėjo būti didesnė – galbūt 10 taškų“, – dėstė specialistas iš Turkijos.

Vilniuje E. Kunteras svečiavosi ne pirmą kartą. Prieš dvejus metus Eurolygos grupių varžybose su „Lietuvos rytu“ konkuravo jo treniruojamas „Cholet Basket“ klubas (Prancūzija). Tuomet abi ekipos šventė pergales savo namų arenose.

DELFI paprašytas palyginti anuometę ir dabartinę „Lietuvos ryto“ komandas, E. Kunteras buvo tiesus.

„Ta komanda buvo žymiai stipresnė nei šiandieninė. Juk kalbame apie ekipą su Kenanu Bajramovičiumi, Khalidu El-Aminu, Šarūnu Jasikevičiumi. Žinoma, dabartinė vilniečių komanda nėra labai puiki. Bet ji turi daug jaunų žaidėjų, kurie kovoja: matėme, kaip „Lietuvos ryto“ jaunimas grūmėsi su CSKA, kaip laimėjo prieš Belgrado „Partizan“. Su mumis jie taip pat žaidė apylygiai. Daug talento ši „Lietuvos ryto“ ekipa gal ir neturi, bet nenurašau jos galimybių žengti tolyn“, – svarstė E. Kunteras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)