„Laukiame stipraus, aukšto žaidėjo, galinčio grumtis po krepšiu. Jis mums tikrai reikalingas“, – sakė R. Kurtinaitis.

Praėjusią savaitę „Lietuvos rytas“ liko be vidurio puolėjų, kuomet buvo priverstas atsisveikinti su Milano „AX Armani“ (Italija) priviliotu Artūru Gudaičiu ir nutraukė lenko Adamo Lapetos sutartį.

Bet jau šios savaitės pradžioje neoficialiai skelbta, kad bronziniai LKL prizininkai sukirto rankomis su E. Mockevičiumi.

Trečiadienį R. Kurtinaitis teigė, jog 25-erių 208 cm ūgio vidurio puolėjas, praėjusį sezoną praleidęs antrinėje NBA G lygoje, dar nėra „Lietuvos ryto“ narys. Bent jau jo žiniomis.

„Apie E. Mockevičių aš irgi tik skaičiau, dabar eisiu pasikalbėti su klubo vadovais. Gal Linas Kleiza („Lietuvos ryto“ viceprezidentas – Krepšinis.lt) turi daugiau informacijos. Jei ir tikrai pasirašėme sutartį, šiuo metu Egidijus žaisti negali, jis atlieka reabilitaciją po peties operacijos. Tad dairomės dar vieno amerikiečio“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Krepšininkų iš JAV dabar Vilniaus klubas turi penkis, o pridėjus australą Beną Madgeną susidaro visa LKL leidžiama legionierių kvota. Jeigu „Lietuvos rytas“ įsigytų septintą užsienietį, kaskart rungtynėms negalėtų registruoti vieno iš jų.

O pirmajame oficialiame sezono mače pirmu smuiku griežė Robertas Carteris.

Prie pergalės 102:90 namuose prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ 206 cm ūgio puolėjas prisidėjo 25 taškais ir 6 atkovotais kamuoliais.

Naujokas išsiskyrė ir R. Kurtinaičiui duotu patarimu: pirmame kėlinyje prisėdęs ant atsarginių suolo, amerikietis kažką šūktelėjo treneriui, pirštais braižydamas schemas ore.

„Mačiau, kad vienas Pasvalio ekipos žaidėjas mus nuolat baudžia, todėl pasiūliau pakeisti gynybos sistemą. Treneris netrukus taip ir padarė“, – Krepšinis.lt paklaustas apie neįprastą pašnekesį ant atsarginių suolo, pasakojo R. Carteris.

Tačiau tai neišgelbėjo nuo R. Kurtinaičio priekaištų nei paties aukštaūgio, nei visos komandos: treneris po dvikovos pyko ant auklėtinių dėl prastos gynybos.

„Ne taip įsivaizdavau šitas rungtynes. Čia buvo žaidimas kas kam įmes daugiau taškų. Visiškai kitaip mes gynėmės priešsezoniniuose mačuose. Nesulaikėme varžovų vienas prieš vieną, manau, tai buvo pagrindinė mūsų problema. Visi labiau koncentravosi į puolimą, o manęs toks požiūris netenkina, reikia jį keisti iš pagrindų“, – rūstavo „Lietuvos ryto“ strategas.

Nepaisant pergalės, komplimentais jis nesižarstė ir Krepšinis.lt paklaustas apie komandos naujokus.

„Žinojau, kokių sugebėjimų puldamas turi R. Carteris, bet norėčiau geresnės jo gynybos. Marcas Carteris geriausiai moka žaisti du prieš du, bet šiandien pernelyg greitai prisirinko pražangų. Chrisas Krameris irgi nežaidė taip, kaip turi, padarė 6 klaidas – jam tai nebūdinga.

Užtat man patiko Martynas Echodas. Jis labai greitai progresuoja, geras vaikinas, paklusnus. Manau, nulipdysime iš jo gerą krepšininką“, – vertino R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)