Apie tai pranešė JAV žurnalistas Davidas Heinas.

A. Velička paraišką buvo pateikęs ir pernai, bet tuomet pasinaudojo teise ją atsiimti. Šįkart to padaryti jis nebegalės.

Ilgalaikę sutartį su „Žalgiriu“ turintis 20-metis įžaidėjas šiame sezone buvo skolinamas Prienų „Cbet“ ekipai ir tapo vienu jos lyderių.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) A. Velička per 27 min. vidutiniškai rinko po 12,2 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 4,7 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, kaunietis dažnai ir klysdavo (vid. 3,3), o tritaškius metė tik 29 proc. taiklumu.

2016 metais buvęs įvairių amžiaus grupių Lietuvos jaunimo rinktinių vedlys buvo išvykęs tobulėti į Ispaniją, tačiau „Barcelona“ klubo sistemoje neįsitvirtino.

A. Velička tris kartus buvo rinktas į Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų simbolinius penketus.

Kol kas neaišku, kada vyks birželį planuota NBA naujokų birža. Lygos vadovybė ją ketina surengti tik tuomet, kai vienaip ar kitaip baigsis dabar sustabdytas sezonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)