Vietą žaidynėse Brazilijoje turinčios Nigerijos krepšinio federacijos vadovai skelbia, kad rugpjūčio 6 d. prasidėsiančių varžybų išvakarėse šios Afrikos šalies krepšininkai susikaus su JAV rinktine, tačiau prieš tai jų laukia bent jau dvi kontrolinės akistatos su Lietuvos rinktine.

„Turnyrui būsime pasiruošę labai rimtai. Žaisime su Kinija, tuomet turėsime dvejas kontrolines rungtynes su Lietuvos rinktine, taip pat laukiame ir pakvietimo į liepos pabaigoje vyksiantį kontrolinį keturių komandų turnyrą Lietuvoje“, – dėstė Nigerijos krepšinio federacijos vadovas Tijani Umaras.

„Po keturių komandų turnyro Lietuvoje, rugsėjo 1 d. mes sužaisime kontrolinį mačą su JAV ir skrisime tiesiai į Rio“, – kalbėjo T. Umaras.

Nigerijos rinktinė į olimpines žaidynes pateko antrą kartą iš eilės. Prieš ketverius metus tai afrikiečiai padarė per olimpinį atrankos turnyrą Karakase, kurio metu nugalėjo ir Lietuvos krepšininkus. Tiesa, pačiose žaidynėse Londone lietuviai sugebėjo pasiekti revanšą.

Kiek anksčiau buvo kalbama ir apie tai, kad prieš olimpinį turnyrą kontrolines rungtynes su JAV sužais ir lietuviai.

Vietas olimpiniame vyrų krepšinio atrankos turnyre jau yra užsitikrinusios 9 rinktinės: Brazilija, JAV, Argentina, Lietuva, Ispanija, Nigerija, Venesuela ir Kinija.

Dar trys komandos paaiškės po olimpinių atrankos turnyrų, kurie artėjant žaidynėms vyks Italijoje, Serbijoje ir Filipinuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)