Sostinės ekipoje A. Jomantas praleido savo geriausius karjeros metus. Net septynis sezonus (2006-2013) Vilniuje žaidęs 200 cm ūgio puolėjas tapo ULEB čempionu, iškovojo du LKL čempiono žiedus, du BBL aukso medalius ir du sykius triumfavo LKF taurės turnyre.

Palikęs „Lietuvos rytą“ A. Jomantas po sezoną praleido Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Alytaus „Dzūkijos“ gretose, o praėjusiais persikėlė į „Šiaulių“ komandą.

Visgi Saulės mieste puolėjas neužsibuvo – Tomo Pačėso pageidavimu jis persikėlė į Vilnių, kuriame pateikė Roką Giedraitį, paskolintą Šiaulių komandai.

Vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius A. Jomantas laimėjo LKL bronzos medalį. Per 21-erias sužaistas rungtynes mažeikiškis žaisdavo po 12 minučių ir rinkdavo po 4,4 taško, 2,8 atšokusio kamuolio bei 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

T. Pačėso auklėtiniai jau žino, su kuo teks grumtis kito sezono Europos taurės turnyre. Vilniečiai burtų traukimo ceremonijos metu pateko į B grupę, kurioje teks išbandyti jėgas su Maskvos srities „Chimki“, Berlyno ALBA, Bilbao „Dominion Basket“ ir Belgrado „Partizan“ komandomis.

Šioje grupėje dar turėjo žaisti italų Kantu „Foxtown“ ekipa, bet ji nusprendė pasitraukti iš turnyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)