Tai „Vilkai“ parodė jau pirmose pusfinalio serija iki trijų pergalių rungtynėse „Twinsbet“ arenoje, kurioje daugiau nei 4 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje dviženkliu skirtumu 96:85 pranoko šalies vicečempioną sostinės „Rytą“.

Pastarajam koją kišo skylėta gynyba ir netaiklūs tolimi metimai – jų rytiečiai pataikė viso labo 6 iš 29 bandymų (21 proc.). Be to, dėl dviejų greitų pražangų ir dėl per didelių emocijų po jų užsidirbtos techninės vienas komandos lyderių M. Fosteris pirmoje mačo pusėje težaidė porą minučių.

„Sveikinu žaidėjus. Manau, kad tos pirmos rungtynės visą laiką būna tokios truputėlį nervingos ir ta komanda, kuri pirma susitvarko su tais nervais ir įtampa, turi geresnius šansus laimėti. Šiandien tai buvome mes. Bet iš kitos pusės reikia suprasti, kad tai yra viso labo 1-0 ir penktadienį viskas vėl prasidės iš naujo. Nepaisant to, kad mes šiandien kovėmės kaip išprotėję, „Rytas“ nusiėmė net 20 kamuolių puolime. Vienas iš aspektų bus pagerinti kovą dėl jų, o kitus norime pasilaikyti sau.

Tokiose rungtynėse ginantis gali padėti ir kažkokie taktiniai sprendimai, bet svarbiausia yra asmeninė, individuali gynyba, kontaktas ir fiziškumas joje. Manau, tiek „Rytas“, tiek mes norime tuo keliu eiti, todėl penktadienį galime laukti dar fiziškesnių rungtynių – nelabai gražių žiūrovams ir sunkių teisėjams, bet tik taip galima išsitraukti pergalę“, – spaudos konferencijoje sakė nugalėtojų treneris Nedas Pacevičius.

Jo auklėtinių gretose išsiskyrė Rasheedas Sulaimonas su 18 taškų. Regimantas Miniotas ir Kristupas Žemaitis pridėjo po 13, Christianas Mekowulu ir Jeffery Tayloras – po 11 taškų.

Šeimininkams Gytis Radzevičius atnešė 16, Justinas Gorhamas – 15 (9 atk. kam.), Martynas Echodas – 14, Margiris Normantas (3/16 metimai iš žaidimo) ir M. Fosteris – po 11 taškų.

Mačo metu buvo užfiksuotas ne vienas kietas kontaktas, o bene labiausiai kliuvo ir taip apibintuotam veteranui J. Taylorui.

„Ypač paskutinių rungtynių su „Neptūnu“ kiekvienas tas žaidėjo nukritimas labai skaudžiai atsiliepia. Sezono gale tie tarpai tarp rungtynių vis mažėja, laiko atsigauti – vis mažiau. Čia aš nieko naujo nepasakysiu: tiek mūsų štabui, tiek jų tokie momentai nėra patys maloniausi“, – pripažino N. Pacevičius.

„Procentaliai paėmus Jeffas daugiausiai laiko gynėsi prieš Marcusą. Čia visi eskaluoja tą temą, kad J. Tayloras anksčiau stabdydavo elitinius žaidėjus, o pats puolime nelabai gali žaisti. Tai aš kaip tik jį raginu tai daryti. Jis savo darbą dirba puikiai. Jis turi gerą kūną ir patirties. Tikimės, kad jis panašiai sustovės ir kitose rungtynėse“, – J. Tayloro svarbą stabdant M. Fosterį pabrėžė N. Pacevičius.

„Naujam klubui sunku susiklijuoti taip greitai žinant, kad kai kurie „Ryto“ žaidėjai kartu yra treji-ketveri metai. Patirties mums kaip ir užtenka, bet viską lemia tai, kiek mes susiklijavome kaip komanda per šį sezoną“, – kaip vieną iš galimų varžovų pranašumų susižaidimą įvardijo specialistas.

Paklaustas, kokio vaizdo tribūnose tikisi antrajame susitikime, kuris formaliai „Vilkams“ bus namų, bet akivaizdu, kad ryškią fanų persvarą ir vėl turės ne jie, o „Rytas“, strategas neišsiplėtė.

„Tikiuosi, sakyčiau, kažkiek ir pilnesnių tribūnų bei geros atmosferos. O svarbiausia, kad būtų geros rungtynės ir žiūrovams jos patiktų.

Parodykite rungtynes, kurose mes turėjome nepriešišką atmosferą – ar žaidžiame su „Rytu“, ar su kokia kita didesne komanda. Mes tą žinome, mes tą jaučiame ir mes to tikimės.

O tiems, kurie mus palaiko, linkėčiau ir toliau palaikyti. Aišku, norėtųsi galbūt jų ir daugiau. Bet mes tikrai jaučiame šiltą jų palaikymą. Stengiamės dėl jų ir norime atiduoti jiems tą duoklę“, – tikino jis.

Reguliariajame sezone du kartus pajėgesnis buvo „Rytas“ (89:72 ir 99:83), sykį – „Wolves“ (84:74).

Giedriaus Žibėno vyrai reguliariajame sezone finišavo antri, bet namų aikštės pranašumo pusfinalyje neturi – visi mačai vyks toje pačioje „Twinsbet“ arenoje. Antrasis susitikimas numatytas penktadienį.

Ketvirtfinalyje rytiečiai 2-0 susitvarkė su Jonavos „CBet“, o „Vilkai“ 2-1 palaužė Klaipėdos „Neptūną“.