Tai galėjo būti istorinis vakaras Jonavai, šio miesto komanda pirmąkart galėjo pasidabinti LKL bronzos medaliais, tačiau pergalingus lūkesčius tenka atidėti bent iki penktadienio vakaro. Arena per siūles braškėjo nuo krepšinio gerbėjų gausos, dalis neradusių kur atsisėsti, tūpė ant tribūnų laiptų.

Tačiau aistringas komandos palaikymas ir kuriamas triukšmas „Lietkabelio“ iš vėžių neišmušė.

Kova dėl LKL bronzos: „Cbet“ – „Lietkabelis“

Prieš lemiamą ketvirtį svečiai disponavo solidžia 15 taškų persvara. (59:44). Šeimininkai beveik pusę ketvirčio negalėjo pasižymėti taškais, o „Lietkabelis“ tvirtai žygiavo pergalės link – 66:44.

Jonaviečiai trečiadienį sužaidė nerezultatyviausią susitikimą šiame „Betsafe-LKL“ sezone.

Anot „Lietkabelio“ kapitono, pavyzdinę komandos gynybą lėmė dėmesys stratego nurodymams ir varžovų lyderiui Glynnui Watsonui.

„Neleidome jam pajausti žaidimo ritmo. Savo žaidimą kūrėme nuo gynybos. Ypatingos paslapties nėra. Kai jau serijoje ketvirtą kartą žaidi, sunku nustebinti varžovus.

Tokiose situacijose lemia patirtis, turimi jėgų resursai. Manau, mūsų atsarginių suolelis kažkiek solidesnis. Turėjome reaguoti po pralaimėjimo Panevėžyje. Kito kelio nebuvo, arba laimi ir keliauji į Šiaulius, arba užbaigi sezoną Jonavoje. Tai tokio scenarijaus nenorėjome“, – po pergalės kalbėjo Panevėžio ekipos kapitonas.

V. Lipkevičius netiesiogiai turėjo priekaištų Panevėžio savivaldybei dėl, anot jo, neeilinės situacijos, kuomet namų komanda lemiamas rungtynes yra priversta žaisti svečiuose.

„Reikia savivaldybės klausti, kaip čia pasakius, ji čia tokią situaciją sukūrė. Atvejis nestandartinis. Gal savivaldybė išpirks sirgaliams autobusus į Šiaulius? Tikiuosi daug „Lietkabelio“ fanų.

Nežinau, ar kur dar yra buvęs toks atvejis, bet mūsų darbas yra žaisti, stengsimės laimėti, tą ir bandysime padaryti“, – kalbėjo V. Lipkevičius.

Kova dėl LKL bronzos: „Cbet“ – „Lietkabelis“

34-erių puolėjas nemano, kad po puikių rungtynių išlyginus rezultatą lemiamoje dvikovoje psichologinį pranašumą turės „Lietkabelis“.

„Nors laimėjome įtikinamai, tai Jonavos (ekipos) neišmuš iš vėžių. Joje – daug patyrusių, vyresnių, šilto ir šalto mačiusių žaidėjų. Nemanau, kad kažkas jaus didesnį psichologinį pranašumą. Rungtynių nugalėtoją lems smulkios detalės ir charakterio tvirtumas“, – teigė V. Lipkevičius.

Penktoji serijos dvikova Šiaulių arenoje – penktadienį 18:50 val.

Rungtynių apžvalga:

Įdomu, jog iki šiol visi keturi susidūrimai baigėsi svečių pergalėmis: „Cbet“ laimėjo pirmą ir trečią mačus (atitinkamai 89:80 ir 82:63), „Lietkabelis“ gelbėjosi antrajame (88:87).

Tik antrą sezoną aukščiausiame divizione baigiantys jonaviškiai finišuoti tarp prizininkų pretenduoja pirmą kartą.

Savo ruožtu, panevėžiečiai pernai tapo vicečempionais, o prieš tai dvejus metus iš eilės pelnė bronzą. Medalius „Lietkabelis“ iškovojo ir 2017-aisiais, kai užėmė antrą vietą.

Didžiajame finale Kauno „Žalgiris“ 2-1 pirmauja prieš titulą ginantį Vilniaus „Rytą“ ir kovą dėl aukso žiedų gali užbaigti ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją