Įdomu, jog iki šiol visi keturi susidūrimai baigėsi svečių pergalėmis: „Cbet“ laimėjo pirmą ir trečią mačus (atitinkamai 89:80 ir 82:63), „Lietkabelis“ gelbėjosi antrajame (88:87).

Jonaviečiai sužaidė nerezultatyviausią susitikimą šiame „Betsafe-LKL“ sezone. Per pirmą rungtynių pusę šeimininkai buvo pelnę tik 29 taškus.

Savo ruožtu po dviejų kėlinių „Lietkabelis“ turėjo 14 taškų pranašumą (43:29).

Sausakimšoje arenoje dalis vietos sirgalių dvikovą stebėjo sėdėdami ant laiptų, bet aistringas komandos palaikymas ir kuriamas triukšmas „Lietkabelio“ iš vėžių neišmušė.

Prieš lemiamą ketvirtį svečiai turėjo solidžią 15 taškų persvarą (59:44).

Šeimininkai beveik pusę ketvirčio negalėjo pasižymėti taškais, „Lietkabelis“ tvirtai žygiavo pergalės link – 66:44.

Nenado Čanako treniruojamai komandai dar kartą atkūrus pusiausvyrą, lemiamas susitikimas penktadienį bus žaidžiamas neutralioje teritorijoje – Šiauliuose.

„Matėsi, kad ir „Lietkabelis“ Panevėžyje anksti nuleido rankas, mes dabar Jonavoje – jų vietoje. Bijojau tų rungtynių. Visi aplink tik kalbėjo apie istorinį vakarą. Jaučiau tą iš žaidėjų, jie realiai buvo pasiruošę uždaryti seriją, bet šiandien viską blogai darėme, ką buvome susitarę.

Kai galvos neveikia, mes nežaidžiame derinių. O jie – mūsų didžiausia jėga, iš jų galėjome gauti apčiuopiamos naudos“, – po pralaimėjimo kalbėjo V. Šeškus.

Anot stratego, po išlyginto rezultato važiuodamas į Panevėžį neabejojo savo komandos pergale.

„Keista, bet po nesėkmės antrose rungtynėse 70-80 proc. tikėjau, kad laimėsime svečiuose. Ir tai žaidėjai patvirtino savo energija, žaidimu Panevėžyje. Dabar – pilna arena, norėjosi padovanoti pergalę Jonavai, bet mačiau, kad negaliu išreikalauti.

Kas iš to, kad ant žaidėjų rėksi. Sezono pabaigoje žaidėjai už menkiausią dalyką labai reaguoja. Šiandien pavyko būti ramesniam. Tiesiog „Lietkabelis“ primetė savo žaidimą“, – kalbėjo Jonavos ekipos vairininkas.

„Viską tenka nurašyti nuovargiui. Atsisuku į atsarginių suolelį, o Jeffery nenori žaisti, Dovis, Edvinas be energijos, vieninteliai Vytautas Šulskis ir Martins Laksa, matėsi, jog energijos duoda. Šį vakarą komandos nebuvo“, – konstatavo V. Šeškus.

Anot stratego, Šiaulių arena Jonavos pajėgoms yra sėkminga.

„Prisiminkime KMT kovas ir patekimą į finalą. Jei ateis šiauliečiai, jie mus palaikys“, – buvo įsitikinęs V. Šeškus.

Pasinaudoti namų aikštės pranašumu „Lietkabelis“ negalės dėl „Kalnapilio“ arenoje tuo metu prasidėsiančio tarptautinio badmintono turnyro.

Tik antrą sezoną aukščiausiame divizione baigiantys jonaviškiai finišuoti tarp prizininkų pretenduoja pirmą kartą.

Savo ruožtu, panevėžiečiai pernai tapo vicečempionais, o prieš tai dvejus metus iš eilės pelnė bronzą. Medalius „Lietkabelis“ iškovojo ir 2017-aisiais, kai užėmė antrą vietą.

Didžiajame finale Kauno „Žalgiris“ 2-1 pirmauja prieš titulą ginantį Vilniaus „Rytą“ ir kovą dėl aukso žiedų gali užbaigti ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją