Po pertraukos Marcelo Nicola ant parketo ir toliau ilgiau laikė 205 cm ūgio šilutiškį, kuris suteiktu šansu pasinaudojo su kaupu, iš viso pelnęs 13 taškų ir sužaidęs karjeros rungtynes Europos taurės turnyre.

Per 25 minutes J. Jucikas pataikė 4 dvitaškius iš 6, vieną mestą tritaškį ir realizavo 2 baudų metimus iš 3. Krepšininkas taip pat atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo varžovo metimą, pats gavo bloką, 3 kartus prasižengė ir tiek pat sykių privertė taisykles pažeisti varžovą bei surinko 13 naudingumo balų.

„Visada esu pasiruošęs tokioms rungtynėms. Ir nesvarbu: yra Gudaitis, ar jo nėra. Kiekvienas žaidėjas privalo būti pasiruošęs – išnaudoti kiekvieną trenerio skirtą minutę bei atiduoti 100 procentų savęs“, – pasitikėjimą savo jėgomis demonstravo aukštaūgis.

Pagal asmeninius rodiklius sostinės klubo naujokas pasirodė net geriau už kapitoną Antaną Kavaliauską (11 tšk., 2 atk. kam.), kurio žaidimo laiką (16 min.) apkarpė susirinktos pražangos (5). Apskritai, rezultatyvumu J. Jucikas nusileido tik Deividui Gailiu (15 tšk.) ir Nicolai Laprovittolai (14 tšk.).

Tačiau puikias buvusio „Šiaulių“ lyderio rungtynes sugadino skaudus antausis nuo Saratovo „Avtodor“ komandos – 81:97.

„Pralaimėjus negali vertinti savo pasirodymo. Gali įmesti 150 taškų, bet jei komanda pralaimi, tai nėra geras rezultatas“, – savo pasirodymo nesureikšmino J. Jucikas.

Trečiadienio akistata kiek priminė NBA stiliaus rungtynes: per du kėlinius vilniečiai į savo krepšį praleido 50, o per tris – net 82 taškus. Kaip paaiškinti tokią prastą gynybą?

„Mūsų gynyba labai skylėta. Jie geri žaidėjai, todėl jeigu leidi mesti – jie ir pataiko. Reikėjo anksčiau naudoti spaudimą, taip pat ir patiems susirinkti kamuolius po savo krepšiu“, – problemas vardijo 205 cm ūgio „centras“.

Kitą savaitę M. Nicolos auklėtiniai namuose priims kitą Rusijos komandą Sankt Peterburgo „Zenit“, kol kas žygiuojančią be pralaimėjimų. Anot J. Juciko, „Lietuvos rytas“ yra pasirengęs tapti pirmuoju, svečius iš Rusijos parklupdžiusiu, klubu.

„Dar tikrai nesugriuvome. Suklupome, bet atsistosime: susėdę pasikalbėsime, padarysime išvadas, stosime į galingą kovą ir laimėsime. Nebegalime taip pralaiminėti“, – galvos nuleisti nesiruošė krepšininkas.

Į „Siemens“ areną po pusantrų metų pertraukos sugrįžę vilniečiai savo sirgaliams niekaip negali padovanoti pirmosios pergalės – prieš porą savaičių nusileista ir Stambulo „Bešiktaš“ (87:91) vyrams.

Toks mylimos komandos žaidimas nepatiko ir ištikimiausiems fanams, mačo prieš „Avtodar“ pabaigoje skandavusiems „Ar čia krepšinis, mes klausiam, ar čia krepšinis?“.

„Žinoma, kad apmaudu: sirgaliai ateina mūsų palaikyti, bet mes jiems negalime padaryti šventės. Dėl to save graužia visi: tiek treneriai, tiek vadovai, tiek žaidėjai. Liūdna, bet ką padarysi – kamuolys apvalus“, – nusivylimo neslėpė J. Jucikas.

Ne ką lengvesnė dvikova „Lietuvos ryto“ laukia ir vietiniame fronte – šeštadienį išvykoje akis į akį reikės stoti prieš taip pat antrame pagal pajėgumą Senojo Žemyno turnyre žaidžiantį Klaipėdos „Neptūną“. Ar visas pyktis bus išlietas ant Dainiaus Adomaičio auklėtinių?

„Turime jį išlieti. LKL privalome laimėti viską“, – sezono tikslo nepamiršo žaidėjas.

„Visko laimėti jau nepavyks, bet kas liko – dar tikrai galime“, – praeidamas po šalį savo komandos draugą pataisė A. Gudaitis.

LKL čempionatą „Lietuvos rytas“ pradėjo 5 lengvomis pergalėmis ir keliais sezono rekordais, bet principiniame mūšyje neprilygo Kauno „Žalgiriui“ (70:79). Tuo metu Europos taurės turnyro E grupėje šalies vicečempionai su viena pergale ir dviem nesėkmėmis rikiuojasi ketvirti tarp šešių komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)