„Anadolu Efes“ dvigubą Eurolygos savaitę pasitinka gera nuotaika, kaip ir pats V. Micičius: paskutiniame ture namuose Stambulo ekipa 92:77 įveikė Miuncheno „Bayern“ krepšininkus, o V. Micičius buvo rezultatyviausias savo ekipoje, pelnė 20 taškų bei surinko net 29 naudingumo balus (geriausias sezono rezultatas).Lapkritį 24-erių gynėjas žaidė taip sėkmingai, kad netgi buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos mėnesio krepšininku.

Sulaukęs tokio asmeninio įvertinimo V. Micičius neslėpė – už išaugusį pasitikėjimą savo jėgomis ir kitus itin praverčiančius patarimus jis yra dėkingas buvusiam savo treneriui Š. Jasikevičiui, kuris praėjusį sezoną „Žalgiryje“ krepšininką dažniausiai keldavo nuo atsarginių suolo.Sulaukti tokio įvertinimo 197 cm ūgio gynėjui padėjo ne tik sėkmingi asmeniniai pasirodymai, bet ir pačios „Anadolu Efes“ komandos žaidimas. Praėjusį sezoną viena iš Eurolygos autsaiderių buvusi Turkijos ekipa šiuo metu yra tarp turnyro lyderių. Su 10 pergalių per 16 rungtynių „Anadolu Efes“ užima 4 vietą.

„Žinau, kaip jaunam žaidėjui sunku įsitvirtinti didelėse komandose ir gauti minučių, bet patirtis, kurią praėjusiais metais aš gavau dirbdamas su treneriu Š. Jasikevičiumi, man buvo milžiniška paspirtis“, – teigė V. Micičius.

Dabar 24-erių krepšininkas – kitoje barikadų pusėje, ir antradienį vakare Eurolygos 17-ame ture antrąkart stos prieš savo buvusią komandą.

– Ar užpuolė sentimentai, kuomet turėjote treniruotę „Žalgirio“ arenoje? – paklausėme V. Micičiaus

– Atvykęs į areną pirmiausia nuėjau į treniruočių salę. Joje jaučiau daugiau emocijų, nes ten praleidau daugiau laiko nei pagrindinėje arenoje. Esu laimingas ir sujaudintas būdamas čia pirmą kartą po praeito sezono. Bet rungtynės bus eilinės, kaip ir visos kitos.

– Kokia sėkmingo „Anadolu Efes“ sezono priežastis?

– Manau, kad vienu metu turėjome tikrai palankų tvarkaraštį. Lapkritį žaidėme daug rungtynių savo arenoje. Turime įrodyti, kad galime žaisti kokybiškai ir išvykose.

Kol kas mes to nerodome, ypač paskutiniuose susitikimuose, be to, mūsų varžovai buvo labai pajėgūs.

Tikiuosi, po mačo su „Bayern“ rasime būdų, kad mūsų gynyba būtų gera visas 40 minučių ir tai duotų mums teigiamą rezultatą.

– „Anadolu Efes“ yra antra efektyviausią puolimą demonstruojanti komanda. Kuo tai paaiškintumėte?

– Mes turime daug potencialo puolime, daug individualiai stiprių žaidėjų, daug skirtingų opcijų puolime. Visgi, norint pasiekti geresnių rezultatų, reikia ir geresnės gynybos.

– Strategas Erginas Atamanas minėjo, kad pasirašė su jumis sutartį numatydamas atsarginio gynėjo vietą sudėtyje, tačiau sėkmingai žaisdamas tapote pagrindiniu atakų kūrėju. Ar šiuo metu žaidžiate geriausią savo krepšinį karjeroje?

– Manau, kad žaidžiu brandžiausią krepšinį kol kas. Žinoma, mano pozicijoje svarbiausia yra patirtis, nekalbant apie individualias savybes. Pernai man buvo svarbu pereiti daug skirtingų situacijų, kur aš daug ko išmokau.

Šį sezoną turėjau būti atsarginis, tačiau buvau su komanda nuo pat pradžių, tai labai svarbu. Su kitais žaidėjais praleidau nemažai laiko, kartu žaisti mums sekasi.

Bėgant laikui tapau pagrindiniu įžaidėju, stengiuosi pasinaudoti šia galimybe.

– Jūsų tritaškių taiklumas smarkiai pagerėjo, kas pasikeitė?

– Ties tuo nemažai dirbau pastaruosius kelerius metus. Suprantu, ko reikia, norint būti visapusišku krepšininku. Šiais laikais negali žaisti gerai nepataikydamas į krepšį.

Dirbu dabar, ties tuo dirbau ir pernai. Tiesiog čia turiu kitokį vaidmenį, stengiuosi naudotis galimybe tobulėti.

– Gal kur nors apsilankysite Kaune?

– Jau buvau viename itališko maisto restorane. Tai vieta, kur praleidau labai daug laiko būdamas čia pernai (šypsosi).

Beje, Kaune „Žalgirį“ vėl palaukys sausakimša arena – klubas pirmadienį informavo, kad į šias rungtynes parduoti visi bilietai.

Pirmo Eurolygos rato tarpusavio dvikovą Stambule kaip iš natų žaidę žalgiriečiai laimėjo be didesnių problemų – 93:79. Tačiau tuomet buvo spalio vidurys, o atėjus sausiui komandų situacija smarkiai pasikeitė.

„Mano požiūriu, dėl vietų atkrintamosiose varžybose konkuruoja 11 komandų. Trys jau atsiplėšė nuo kitų, o dėl ketvirtos pozicijos verda įdomios kautynės. Ir labai svarbu jas laimėti, nes ketvirta vieta dar suteikia namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje. Tad laukia daug sunkių rungtynių, ir vienos tokių – ateinantį vakarą“, – sakė 53-ejų „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas.

Eurolygos rikiuotė po 16-os turų (vieta, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahče151143
2.Real133184
3.CSKA12487
4.Anadolu Efes10671
5.Olympiakos10668
6.Barcelona9720
7.Armani Olimpia8821
8.Bayern88-20
9.Žalgiris797
10.Baskonia79-7
11.Panathinaikos79-20
12.Chimki610-18
13.Gran Canaria610-129
14.Maccabi511-43
15.Budučnost313-193
16.Daruššafaka214-171

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)