„Aš labai tikiuosi, kad laimėsime. Ketinu padaryti viską, ką galiu, kad pasiektume šį tikslą“, – kalbėdamas su FIBA kovingai prieš pusfinalio mūšį su Lietuvos komanda kalbėjo I. Hartensteinas.

Jis – aiškus Vokietijos jaunių rinktinės lyderis, Samsune (Turkija) pelnantis po 13,5 taško, atkovojantis po 10,5 kamuolio, atliekantis po 3,8 rezultatyvaus perdavimo, blokuojantis po 2 varžovų metimus ir perimantis po 1,5 kamuolius. Isaiah pagal visus šiuos rodiklius pirmauja savo ekipoje.

„Pirmosios turnyro rungtynės buvo labai svarbios, nes šių vyrukų ilgai nemačiau, todėl reikėjo laiko, kad su jais susižaisčiau. Labai smagu grįžti ir rungtyniauti kartu su Kostja (Mushidi) – kaip senais gerais laikais“, – šyptelėjo praėjusio sezono viduryje iš Kvakenbriuko „Artland Dragons“ klubo į Kauną persikėlęs aukštaūgis.

Fun playing with my bro again @kostjamushidi 🍽 #basketball #dunks #germany #nike #turkey #European #championship

A video posted by Isaiah PJ Hartenstein (@ipjh55) on Dec 16, 2016 at 2:58pm PST

Tačiau atvykęs į Lietuvos Laikinąją sostinę vokietis dėl nugaros traumos be krepšinio turėjo gyventi net penkis mėnesius. Veikiausiai jis patyliukais šypsojosi, kai buvo paskelbta, kad jaunių čempionatas dėl neramumų Turkijoje iš vasaros bus perkeltas į gruodį. Kitu atveju, I. Hartensteinas nebūtų galėjęs vilkėję savo šalies rinktinės marškinėlių.

Jam jau teko praleisti 2016-ųjų Alberto Schweitzerio vardo turnyrą. Jame Vokietijos komanda su dabar Samsume žaidžiančių žaidėjų branduoliu į viršų kėlė nugalėtojams skirtą trofėjų.

„Buvo labai apmaudu. Tai buvo vienas iš turnyrų, į kurį norėjau vykti. Bet esu laimingas ir didžiuojuosi, kad mano komandos draugais laimėjo turnyrą“, – atviravo Isaiah.

Jaunasis talentas prisipažino, kad buvimas „Žalgirio“ dalimi jam leido subręsti – jis gali reguliariai su vyrais grumtis LKL čempionate, be to, jau spėjo debiutuoti ir Eurolygoje.

„Manau, kad ilgą laiką būdamas vienas ir toli nuo namų aš subrendau ir išmokau būti savarankišku. Pastaraisiais metais tikrai nežaidžiau brandžiai, bet daug ko išmokau“, – pasakojo jaunasis vokietis.

Make every day your own masterpiece 🙏🏽 #tattoo #ink #basketballtattoo #motivation @andrei_pac_tattoo

A photo posted by Isaiah PJ Hartenstein (@ipjh55) on Jun 30, 2016 at 11:24am PDT

LKL čempionate po 12 minučių žaidžiantis ir po 4,5 taško bei 2,8 atšokusio kamuolio renkantis I. Hartensteinas už savo tobulėjimą ypatingai dėkingas yra Šarūnui Jasikevičiui.

„Šaras padėjo man labiau suprasti žaidimą, nors vis dar ir darau per daug. Bet mokausi ir stengiuosi padėti savo komandai“, – įspūdžiais iš gyvenimo Kaune dalijosi jis.

Isaiah jau trečiadienio vakarą nuo 17.30 val. dėl vietos Europos čempionato finale stos į kovą prieš Lietuvos rinktinę. Joje – daug pažįstamų veidų, su kuriais jaunasis vokietis treniravosi „Žalgirio“ dublerių komandoje ir prieš metus kartu rungtyniavo Eurolygos jaunimo turnyre.

Bet būtent jie ir gali užkirsti Isaiah svajonę užkopti ant aukščiausio apdovanojimą pakylos laiptelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)