Maršrutas, kuriuo tikrai turėtumėte pasidomėti, – tai trasa palei Firsto skardį „First Cliff Walk by Tissot“ – apžvalginis pasivaikščiojimas palei kalnų viršūnes Šveicarijos Jungfrau regione, netoli Grindelvaldo kaimelio.

Keltuvu pasikėlę į šioje vietovėje esantį Firsto kalną, atsidursite kvapą gniaužiančių Alpių platybių apsupty. Jei norite patirti dar didesnį įspūdį ar nugalėti aukščio baimę, pasivaikščiojimas palei Firsto skardį laisvai galėtų būti pirmoji iškyla po kalnus.

Kaip nusigauti iki Firsto trasos

Firstas yra daugiau nei 2 tūkst. metrų virš jūros lygio iškilęs kalnas. Nuo jo paprastai prasideda daugelio iškylautojų nuotykiai Alpėse.

Jei norite iki jo nusigauti, pirmiausia turite traukiniu pasiekti Grindelvaldą. Traukinių išvykimo laiką iš konkrečios vietos pavyks sužinoti pastudijavus Šveicarijos traukinių tvarkaraščius. Atvykus į Grindelvaldą, teks per kaimelį nueiti iki stoties, iš kurios keltuvu būsite užkelti į Firstą. Jokia išankstinė rezervacija tikrai nebūtina, o jei norite išsiaiškinti stoties darbo laiką ir tvarką, tai galite sužinoti internete.

Prie Firsto yra trys stotys. Norint pasivaikščioti skardžio pakraščiu, teks pasikelti iki viršutinės.

Žygis į Firsto kalną

Nuo Firsto atsiveriantis grožis

Išlipę iš keltuvo turėtumėte pamatyti nuorodas, kuriomis vadovaudamiesi pasieksite Firsto trasą. Ji visiškai netoli stoties, tad rasite tikrai nesunkiai.

Pradinė kelio atkarpa sukalsi aplink nedidelę kalvą ir pereina į siaurą metalinį takelį. Žengdami trasa palei skardį atsidursite per tūkstančius metrų virš klonių ir pievų, kol pasieksite stebėjimo platformą, per 45 metrus išsikišusią iš kalno šlaito.

Gali būti, kad patekus ant platformos ims svaigti galva, tiktai neaišku, ar dėl aukščio, ar dėl patiriamo įspūdžio. Matydami apačioje plytinčius klonius bei tekančias upes, o priešais – stūksančias uolas, gausiai nutūptas alpinių kuosų, pasijusite it pakibę tarp žemės ir dangaus.

Žygis į Firsto kalną

Jei bijote aukščio, širdis, matyt, suplaks tankiau, tačiau žinokite, kad pastovėti ant Firsto viršukalnės yra bene saugiausias būdas nugalėti aukščio baimę.

Kelionė žemyn nuo galutinio Firsto trasos taško – platformos tetrunka 10 minučių, tačiau prieš akis besiveriantys vaizdai paliks visą gyvenimą nedylantį įspūdį. Pasidomėkite, kokių dar pramogų siūloma prie Grindelvaldo kalno ir būtinai jas išmėginkite: tegul svajonės apie pievas ir kalnus ne vienus metus audrina jūsų vaizduotę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)