Prie daugumos patiekalų lėktuvuose dažnai patiekiama bandelė arba krekeriai ir pakelis sūrio. Tačiau pastarojo, anot vienos skrydžių palydovės, reikėtų atsisakyti dėl gana niūrios priežasties, rašo thesun.co.uk.

Nuo 2015 metų skrydžių palydove dirbanti Jasmine King paaiškino: „Venkite sūrio rinkinukų, nes jie nebūna itin švieži. Žinoma, šis užkandis pagamintas iš sūrio, bet iš esmės tai yra ilgai laikomas produktas.“

Pastarasis apibūdinimas reiškia maisto produktus, kuriuos galima ilgą laiką laikyti kambario temperatūroje, todėl jūsų sūris, tikėtina, nebus pats šviežiausias.

Maistas lėktuve

Ji taip pat siūlo vengti ir kitų sūrių užkandžių, pavyzdžiui, riešutų bei nesaldžių riestainiukų, nes jie skrydžio metu tik dar labiau padidins jūsų organizmo dehidrataciją, prie kurios jau prisideda oro slėgis.

Kiti ekspertai dar labiau praplėtė produktų, kurių nereikėtų valgyti lėktuve, sąrašą. Į jį pateko makaronai, nes jie turi būti tam tikros tekstūros, kad būtų skanūs, o pakartotinis šildymas juos sugadina. Taigi, makaronams su sūriu reikėtų tarti tvirtą „ne“.

Hunterio koledžo Niujorke Maisto politikos centro vykdomasis direktorius, daktaras Charlesas Platkinas leidiniui „Travel + Leisure“ sakė, kad valgydami skrydžio metu žmonės gali prastai jaustis:

„Valgydami daug sunkių angliavandenių, pavyzdžiui, makaronus su tirštais padažais, duoną, bandeles ar pyragaičius, jausitės mieguisti, irzlūs, nepavalgę ir nepasisotinę. Jūsų cukraus kiekis kraujyje staigiai pakils, o tuomet nukris ir tai turės neigiamų pasekmių jūsų savijautai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją