Ši problema, kuri paprastai būdinga tik viešbučiams ir namams, paplito Paryžiaus metro sistemoje ir kai kuriuose sostinės kino teatruose. Socialių tinklų vartotojai pranešė apie įkandimus ir dalijosi vaizdo įrašais bei nuotraukomis, kuriose užfiksuoti vagonai, tariamai užkrėsti šiais vabalais.

Patalinės blakės žmonėms gali palikti ne tik niežtinčius įkandimus, bet ir iškeliauti namo kartu su turistų bagažu. Kaip jų išvengti? Laimei, yra yra keli įspėjamieji ženklai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį viešbučio kambaryje, rašo express.co.uk.

Kraujas

Užspaustos blakės išskiria daug kraujo. Paprastai tai būna aplink lovos čiužinio siūles, nes būtent ten jos linkusios slėptis.

Kiaušinėliai

Blakių kiaušinėliai yra maži ir jų galima rasti daugelyje kambario vietų. Paprastai jie būna apie 1 mm pločio ir šviesiai geltonos spalvos.

Patalinės blakės

Pelėsio kvapas

Patalinės blakės paprastai skleidžia itin nemalonų, stiprų kvapą, kuris atsiduoda pelėsiu.

Tamsios dėmės ant sienų

Ant sienų gali likti dėmių nuo patalinių blakių. Tamsios dėmės gali būti patalinių blakių ekskrementai, todėl turistams nereikėtų liesti šių vietų.

Vabalų kiautai

Pradėjusios augti, patalinės blakės nusimeta savo odelę. Turistai turėtų atkreipti dėmesį į mažus taškelius, kurie gali sutrupėti, jei bus sugniaužti. Pagrindinės vietos, kurias reikėtų patikrinti, yra čiužiniai, sofos ir kiti apmušalai.

Nusidėvėję arba pasenę apmušalai

Senesnis audinys, kuris atrodo taip, tarsi jau kurį laiką nebūtų valytas, gali pritraukti patalines blakes. Svarbu patikrinti visus kambario baldus.

Baltos dėmės ant baldų

Patalinės blakės taip pat mėgsta dėti kiaušinėlius ant baldų, ypač sofų. Jas taip pat traukia užuolaidos ir kiti minkšti baldai.

Įkandimai

Jei turistas pabudo su mažomis, raudonomis, niežtinčiomis dėmelėmis, gali būti, kad jam įkando patalinė blakė. Įkandimai paprastai sudaro tiesią liniją per visą kūną.

Patalinės blakės gali keliauti atgal su bagažu, todėl svarbu iš karto po atostogų išskalbti drabužius, jei turistai įtaria, kad galėjo jų parsivežti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)