Derėtų priminti, kad 2018-aisiais gruodžio 1-ąją dainininkė Jazzu tapo verslininke. Tuo metu kartu su bičiuliais Anykščių centre Šventosios upėje ji atidarė virš vandens esantį restoraną „BasiBasi“, kuris iškart tapo vienu didžiausiu traukos objektų šiame miestelyje. Žmonės į Anykščius važiuoja darytis SPA procedūrų, pasivaikščioti ant Lajų tako, aplanko Puntuko akmenį, kelias kitas įžymybes ir būtinai užsuka į svečius pas Jazzu.

Vieni tik išgeria kavos su desertu, kiti rimtai pavalgo. Meniu čia įspūdingas, tobulintas metai iš metų, galiausiai tiek ištobulintas, kad drąsiai galima sakyti – lenkia kai kuriuos žinomus sostinės restoranus. Prie to stipriai prisidėjo ne tik pati šeimininkė, bet ir jos čia iš Vilniaus priviliotas garsus šefas Ignas Višinskas.

Justė Arlauskaitė-Jazzu atidarė naują restoraną

„BasiBasi“ žmones traukia ne tik dėl maisto, bet ir dėl ypatingos, meniškos auros. Pas mus kartais vyksta audringi vakarėliai, koncertai. Nuo atidarymo dienos visiems kartojau, kad noriu restoraną paversti kultūrine vieta, dabar galiu pasakyti, jog šitas planas tikrai pavyko“, – sako Jazzu, su kuria į jos valdas atvykome pavalgyti.

Jokia ne paslaptis, kad dažnai vilniečiai, kauniečiai, panevėžiečiai, šiauliečiai į garsiai dainininkei priklausančią vietą atvyksta vien tik tam, jog gyvai pamatytų ir ją pačią. Daug kas galvoja, kad Jazzu gyvena Anykščiuose bei dienas leidžia restorane.

„Mano namai vis dar yra Vilnius, tačiau čia aš labai dažnai atvažiuoju. Mane sutikti tikrai galima, bet ne kiekvieną dieną“, – kalba dainininkė.

Kai ji būna restorane, mielai pozuoja gerbėjų nuotraukoms, taip pat juos apkabina, paspaudžia ranką. Jazzu šiltai su fanais bendraujantis žmogus. O tomis dienomis, kai jos Anykščiuose nėra, nusiminti nereikėtų, nes į šį miestą gyventi persikėlė jos mama Auksė, labai panaši į dainininkę.

„Man reikėjo patikimo ir apie verslą suprantančio žmogaus, todėl pasiūliau mamai, kurį visą gyvenimą turėjo savo įmonę“, – prie maistu nukrauto staliuko pasakoja man Jazzu. Jos mama Auksė iki šiol vadovavo esamam restoranui, o nuo dabar šefuos ir didžiąją šios vasaros naujieną.

Anykščiai jau kelis mėnesius bruzda, visi kalba apie tai, kad ant tos pačios Šventosios upės kranto, tik iš kitos pusės, beveik priešais „BasiBasi“ restoraną Jazzu atidaro naują vietą.

„Taip, tai tiesa. Plečiu verslą, senasis restoranas populiarus ir visada pilnas. Todėl reikia naujos vietos, kur galėtume priimti dar daugiau žmonių“, – atskleidžia dainininkė.

Didžioji vasaros sensacija mažame miestelyje tai, kad šiemet po kelerius metus vykusios rekonstrukcijos pagaliau užbaigtas Tilto gatvės projektas. Anot portalo anyksta.lt, už daugiau nei 2 mln. eurų Šventosios krantinėje buvo rekonstruoti Čižų ir Karvelių šeimų namai, nugriauti buvusio „tiro“ bei Anykščių turizmo ir verslo informacijos centro pastatai, o vietoje to pastatyti nauji, modernūs – traukiantys visų aplinkinių akis. Viename iš jų ir įsikūrė antrasis Jazzu restoranas, kurį ji su komanda nusprendė pavadinti „Mitai“.

Justė Arlauskaitė-Jazzu atidarė naują restoraną

Modernaus skandinaviško dizaino, dviejų aukštų patalpos tarp anykštėnų jau tiesiai šviesiai vadinamos „prabangiausiu restoranu mieste“. Kai kurie nepagaili dar skambesnių epitetų, tituluoja „Mitus“ gražiausiu restoranu Lietuvoje. Na, iš to, kaip atrodo patalpos, tikrai norisi Jazzu ir jos komandai sakyti daug komplimentų.

„Man pačiai labai patinka, prieš atidarymą aš vis sugrįždavau pasidairyti. Ne tik gražu, bet ir jauku, o tai yra be galo svarbu kiekvienai maitinimo vietai. Pavalgyti atėję žmonės turi jaustis gerai“, – aiškina atlikėja.

Kaip dažnai ir būna, prieš atidarant naują restoraną, jo šeimininkė ir visa komanda išgyveno daug streso. Ar remontininkai spės laiku viską įrengti, ar tiekėjai laiku atveš viską, ko reikia maistui bei gėrimams, ar visa technika atvyks, ar ji veiks. Klausimų daug, derinimo dar daugiau.

„Labai džiaugiuosi, kad visu tuo rūpinasi mama, pastarosiomis savaitėmis ji labai užimta, vis kas nors keičiasi, vis kažką reikia iš naujo suderinti. Dabartiniu gyvenimo etapu visa tai padaryti man pačiai būtų be šansų. Visas dienas praleidžiu su sūnumi“, – sako praėjusių metų pabaigoje pirmagimio susilaukusi dainininkė.

Justė Arlauskaitė-Jazzu atidarė naują restoraną

Kelis kartus atidėję naujojo restorano atidarymo datą, Jazzu su komanda nutarė jo pradžią paskelbti praėjusio penktadienio vakarą.

„Žmonės vis ėjo ir ėjo, klausė, kada pagaliau dirbsime. Visiems labai smalsu, visi labai to laukė. Mums labai dėl to gera“, – tikina Jazzu mama Auksė Arlauskienė.

Praėjusį savaitgalį naujasis restoranas svečiams pasiūlė tik gėrimus ir užkandžius. Pagrindinių patiekalų dar neruošia. Šiuo metu su virtuvės šefu ponia Auksė daro paskutinius pakeitimus meniu ir tuoj tuoj jį pristatys visuomenei.

„Norime, kad patiekalai būtų kitokie nei pirmajame restorane. Taip pat siekiame kuo daugiau originalumo, jog atvykę pas mus pavalgyti žmonės nustebtų. Ir svarbiausia – norėtų sugrįžti“, – aiškina restorano vadovė.

Antrasis Jazzu restoranas vienu metu talpina apie 70 valgytojų, lankytojai galės rinktis – viduje ar lauko terasoje jie nori prisėsti. Nors Anykščiuose daugiausia turistų būna vasaros sezono metu, naujoji vieta dirbs ištisus metus, net ir žiemos mėnesiais. Sulaukęs itin daug dėmesio iš vietinių gyventojų, Jazzu restoranas bus itin draugiška vieta anykštėnams – jiems čia bus taikoma speciali, net 15 proc. nuolaida (reikės pateikti anykštėno kortelę).

Matydama, kas vyksta jos pirmajame restorane, Jazzu visiems savo gerbėjams rekomenduoja išbandyti naujos vietos atvykti darbo dienomis.

„Savaitgaliais Anykščiuose būna pati tikriausia apgultis, pas mus prie „BasiBasi“ stovi eilės norinčių pavalgyti. Aš numanau, kas darysis prie naujos vietos – bus tas pats ar net dar daugiau žmonių. Todėl norintiems išvengti eilių ir laukimo, tikrai siūlau užsukti darbo dienomis“, – pataria viena garsiausių ir mylimiausių Lietuvos garsenybių. Šią vasarą „Mituose“ dažnai pamatysite ir ją pačią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)