Orijaus paklausta, kodėl jos pravardė yra Problema, Goda pateikia paprastą atsakymą: „Aš visada prisidarau problemų. Man jų nėra, bet atsiranda kitiems.“

„Pamatysite, kiek problemų Goda gali padaryti per vieną dieną“, – iššūkį meta O. Gasanovas.

Prabilus apie keliones, Goda pripažįsta, kad tą daryti mėgsta, tačiau dažniausiai – viena.

„Taip būna daugiau patirčių, susipažįsti su žmonėmis. Kai važiuoji su kuo nors, jautiesi komforto zonoje, visur vaikštai kartu. Be to, aš nuoširdžiai mėgstu būti viena. Nežinau, kaip mes šiandien visą dieną prabūsime, – juokauja Goda. – Jei turiu galimybę, per dieną turiu bent kažkiek pabūti viena.“

Naujoje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje jiedu pasirinko patyrinėti Trakus. Orijui tai yra vaikystės kurortas, nes jis – arčiausiai Vilniaus, tad čia dažnai leisdavo laiką su šeima.

„Aš neturiu sąsajų su Trakais – esu čia tik kelis kartus valgiusi kibinų, ir viskas“, – sako Goda.

Orijus Gasanovas ir Goda Problema

Būtent kibinai turbūt daugeliui pirmiausia šauna į galvą, kai išgirsta apie Trakus. Visgi šį kartą Orijus siūlo juos pamiršti.

„Noriu visai Lietuvai pristatyti dar vieną labai skanų, rimtą patiekalą Trakuose – kiubėtę. Tai yra tradicinis karaimų valgis. Todėl kibinus traukiame į šoną, nes apie juos žino visi, o apie kiubėtę – ne“, – pristato O. Gasanovas.

Šių patiekalų jie atvyko paragauti į tokio paties pavadinimo restoraną, kur pasitiko vietos šeimininkė Ingrida.

„Tai yra pyrago formos patiekalas, tešla panaši į kibinų, kepama su skirtingais įdarais. Viena porcija skirta vienam asmeniui. Tiesa, patiekalai yra sugalvoti ne mūsų – taip kepė močiutės, prosenelės. Ruošiame su žuvimi, aviena, jautiena, vištiena, sūriais, – aiškina Ingrida. – Aš tai esu užpatentavusi ir niekas kitas negali daryti. Visoje Lietuvoje jų gauti galima tik čia.“

Ragaudami įvairių įdarų kiubėtes, Orijus ir Goda negaili komplimentų.

„Žiauriai gerai“, – įvertina Orijus.

„Labai skanu“, – antrina Goda.

Kaip teigia Ingrida, viena kiubėtė kainuoja nuo 12 iki 18 eurų. Kepti ją reikia 20 minučių, bet nemažai laiko užima ir pats pagaminimas.

Visgi tai nėra paskutinis maistas, kurį tą dieną ragavo Orijus ir Goda. Viešbutyje „Agro Trakai“ yra įsikūręs restoranėlis, kuriame veikia senas gruzinų restoranas. Su vaizdu į ežerą jiedu paragavo įvairių užkandžių, chačiapurių, žuvies.

„Tobula vakarienė“, – išvadą padaro Orijus.

Visus įspūdžius iš naujausios „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidos žiūrėkite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją