Afganistano informacijos ir kultūros ministerijos Turizmo departamento vadovas Niamatullah Musaferas pabandė apžvelgti perspektyvas turizmo srityje, atsiveriančias šalies valdžią perėmus Talibanui, rašoma portale moya-planeta.ru.

„Tikimės, kad dabar, kai Afganistane pagaliau yra saugu, sulauksime turistų iš viso pasaulio. Mūsų šalyje daugybė gražių vietų, kurias tikrai verta pamatyti. Kaip planuojame plėtoti turizmą Afganistane? Kol kas sunku konkrečiai apie tai kalbėti, kadangi ekonominė ir politinė situacija tebėra ganėtinai sudėtinga. Galbūt ateityje turizmo departamentas inicijuos specialių centrų steigimą tuose Afganistano vilajetuose, kuriuose esama dėmesio vertų objektų, ir tiems centrams teks užsiimti turistų pritraukimu“, – kalbėjo turizmo departamento vadovas.

Turistus, pasak jo, bus bandoma pritraukti per valstybinę turizmo agentūrą „Afghan Tour“. Vizų išdavimas turės būti derinamas su šalies Užsienio reikalų ministerija.

„Gali būti, kad vizų išdavimo tvarka vėliau bus pakeista, bet šitai įvyks ne iš karto. Mes džiaugsimės iš bet kokių šalių į Afganistaną atvyksiančiais svečiais ir pasistengsime sukurti jiems kuo puikesnes sąlygas“, – pareiškė valstybės pareigūnas.

N. Musaferas pridūrė, kad visuose Afganistano rajonuose galima rasti ką nors, kas būtų įdomu turistams. Tai gali būti kraštovaizdis, istoriniai paminklai ir net malonus klimatas. Talibano atstovas išskyrė Bande Amiro nacionalinį parką, plytintį Bamijano vilajete (provincijoje).

Pareigūnas taip pat akcentavo, kad užsieniečiai į Afganistaną gali važiuoti kad ir dabar, kadangi šalyje, esą, pagaliau įsivyravo taika ir ramybė. Beje, tarptautinių reisų į šalį – vos vienas kitas, o iš Afganistano galima nuskristi į Jungtinius Arabų Emyratus ir Pakistaną. N. Musaferas nepamiršo paminėti, kad po Afganistaną gali keliauti ir iš kitų kraštų atvykusios moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)