Vokietijos pietvakariuose, tiksliau, Badeno-Viurtembergo federalinėje žemėje, siena su Šveicarija eina Reino upe. Vokietijos pakrantėje yra gražus kurortinis miestelis Bad Sackingenas. Krantus jungia neįprastas 203,7 m ilgio tiltas – ilgiausias Europoje dengtas medinis tiltas. Jis buvo pastatytas XVI a. ir atrodė beveik taip pat, kaip dabar, nors po sugriovimo buvo porą kartų remontuotas, rašo „Deutsche Welle“.

Tiltas Bad Sackingene

Vokietijos ir Šveicarijos valdžios institucijos jau seniai bandė pasirašyti susitarimą dėl galutinio valstybinės sienos nustatymo. Tiesa ta, kad 1808 m. siena palei Reiną buvo nubrėžta remiantis giliausių dugno atkarpų matavimais, tačiau laikui bėgant dėl srovės dugno reljefas keitėsi ir šis kriterijus paseno.

Bad Sackingeno vietovėje nuspręsta nelaukti, kol bus pasirašyta nauja Vokietijos bei Šveicarijos sutartis, ir nauja siena nustatyta jau dabar, perkėlus pasienio ženklą ant tilto. Pasak laikraščio „Vadische Zeitung“, anksčiau per tiltą iš Vokietijos iki Šveicarijos sienos reikėjo įveikti 102 metrus, o dabar – 110 metrų. Taigi, formaliai Vokietijos teritorija padidėjo.

Ir tai dar ne viskas. Šiek tiek toliau nuo Reino tilto yra sala, vadinama Fridolininsel. Anksčiau ji buvo padalyta tarp abiejų šalių, tačiau nustačius naują sieną sala, pasak Vokietijos žiniasklaidos, visiškai „persikėlė“ į Vokietiją. Visgi jos svetingumu niekas negalės pasinaudoti: sala yra gamtos paminklas, į ją draudžiama įžengti ir užsiimti bet kokia veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją