Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Paklausti kokias šalis nori aplankyti, studentai neslėpė – jų svajonių sąraše daugiau nei viena šalis. Kūrybinių industrijų antro kurso studentė Greta pasakojo, kad ji svajoja aplankyti kuo daugiau šalių, tačiau kol kas labiausiai nori nuvykti į Austriją, Islandiją, Japoniją, Australiją. Tikisi kada nors sugrįžti ir į Norvegiją, kur jau yra ne kartą buvusi. Gretą šios šalys traukia savo gamta – kalnais, ežerais, architektūra, kultūriniu paveldu.

Žurnalistikos studijų programos trečio kurso studentė Gabrielė prisipažino svajojanti nukeliauti į Australiją bei Naująją Zelandiją. Ji pasakojo, kad ją traukia šilto klimato šalys. Gabrielė pasakojo: „Labai mėgstu kalnus, o kaip yra žinoma, Naujoji Zelandija pasižymi nerealiu kraštovaizdžiu. Ten yra ir kalnų, ir upių, ežerų, krioklių bei lygumų. Na, žodžiu, fantastika.“ Australija Gabrielę domina, nes ji – tarsi kitame pasaulio krašte, smalsu pažiūrėti kaip atrodo šalis esanti tokiu dideliu atstumu nuo Lietuvos. Gabrielė taip pat pasakojo, kad jos pagrindinis tikslas nuvykus į šias šalis – išmokti raižyti vandenyno bangas banglente.

Aivaras, besimokantis antrame archeologijos kurse, pasakojo, kad jį vilioja skandinavijos šalys. Vaikinas pasakojo, kad jį begalo traukia jų gamta, traukia net ir atšiaurus šių šalių klimatas. Aivaras pasakojo, kad jam, kaip būsimam archeologui, būtų labai įdomu ir leistis į archeologinę ekspedicija po šias šalis, jis mano, kad tikrai pavyktų rasti unikalių radinių.

Finansų apskaitos trečiakursė Aurelija pasidalino savo svajone – kada nors nuvykti į Italiją. Ji pasakojo, kad labai daug teigiamų atsiliepimų apie šią šalį girdėjo iš pažįstamų bei draugų. Susipažinti su Italija Aurelijai kol kas teko tik žiūrint pažintines televizijos laidas ar skaitant straipsnius internete. Aurelija pasakojo: „Labiausiai norėčiau aplankyti Cinque Terre nacionalinį parką, Kapucinų vienuolyną, Koliziejų, Panteoną ir kitas žymias Italijos vietas. Taip pat norėtųsi paragauti tikros itališkos picos bei pagurkšnoti vyno.“

Studentų ir vyresnių žmonių kelionių poreikiai – skirtingi

Apie studentų prioritetus keliaujant kalbėjome ir su kelionių agentūros „Kelionių akademija“ specialistu Kazimieru Jarmaliu. Jis pasakojo, kad studentai kreipiasi į šią kelionių agentūrą, tiesa, rečiau nei vyresnio amžiaus žmonės. Anot K.Jarmalio, studentai dažniausiai kreipiasi dėl poilsinių kelionių paketų, kuomet vasarą su draugais ar antrosiomis pusėmis nori pakeliauti po Pietų Europos kurortus. Pasak jo, studentai dažniausiai renkasi tokias šalis kaip Ispanija, Bulgarija, Kroatija, taip pat dažnai keliauja ir į salas – Maljorka, Malta ir pan.

Studentai, vykstantis į egzotines šalis, dažniausiai keliauja su tėvais, nes tokios kelionės yra ganėtinai brangios ir už jas studentams susimokėti patiems yra per brangu. K.Jarmalis taip pat pasakojo, kad studentai kartais ateina įsigyti ir lėktuvo bilietų, trumpos trukmės pažintinę kelionę autobusu ar slidinėjimo kelionę, į kurią dažniausiai vyksta su dideliu draugų būriu.

K. Jarmalis pasakojo, kad pagrindinis kriterijus studentams renkantis keliones yra kaina. Pasak jo, vyresni žmonės dažnai negaili papildomų kelių šimtų litų dėl kokybės, o štai studentai stengiasi apsisukti kuo pigiau. Studentams keliaujant taip pat svarbi ir gera viešbučio, kuriame gyvena, vieta. K.Jarmalis sakė: „Studentai nori, kad jų viešbutis būtų kuo arčiau kurorto centro, kur verda visos pramogos ir naktinis gyvenimas.“

Paklaustas ar keliaujant studentų poreikiai skiriasi nuo vyresnio amžiaus žmonių, Kazimieras Jarmalis iškart atsakė – taip. Jis pasakojo, kad vyresnio amžiaus žmonės nori kuo daugiau komforto, patogumų. Tuo tarpu studentams svarbiausia patraukli kaina. Studentams taip pat svarbu greitas išvykimas, negaištant daug laiko, na, o vyresni žmonės mėgsta viską planuoti į ateitį.

K. Jarmalis taip pat pasakojo, kad vyresni žmonės nori, kad jų kelionė būtų suplanuota iki mažiausių detalių, nuo pradžios iki pabaigos, nori išvengti menkiausių nesklandumų. Studentai šiuo atveju yra kur kas savarankiškesni. Jie puikiai moka anglų kalbą, nesinervina dėl smulkmenų, o kartais net nori leistis į netikėtus nuotykius.