Kelionių duomenis analizuojančios kompanijos „ForwardKeys‘ duomenimis, turtingi rusai ėmė dar dažniau keliauti. Nuo karo pradžios pernai vasario 24-ąją iki gruodžio pabaigos 10 proc. padaugėjo išvykstamųjų iš Rusijos brangiausių lėktuvų bilietų, lyginant su ikipandeminiu laikotarpiu.

Tiesa, tyrime teigiama, kad eiliniai rusai keliavo mažiau – ekonominės klasės bilietų minėtu laikotarpiu parduota net 70 proc. mažiau, lyginant su 2019 m., tačiau reiktų nepamiršti bilietų kainų augimą lėmusio skrydžių skaičiaus sumažėjimo ir mobilizacijos. Rugsėjo mėnesį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui paskelbus apie dalinę mobilizaciją šalyje, rusai suskubo bėgti iš šalies, todėl per vieną dieną ir taip nepigių bilietų kainos šoktelėjo iki kelių tūkstančių eurų ir jie buvo išgraibstyti visomis įmanomomis kryptimis.

Analizuojant skrydžių iš Rusijos kainų pokyčius matomi du žymūs augimai – pirmasis iš jų fiksuotas karo pradžioje, kai buvo įvestos Vakarų sankcijos, o antrasis – paskelbus dalinę mobilizacijos Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)