Šventės svečiai kviečiami ateiti pėsčiomis ir rinktis prie Dainų slėnio ties Nemuno pakrante.

Primename, kad tilto ilgis yra 240,53 m, plotis – 6,71 m, aukštis – 38,10 m. Tiltas jungia Alytaus piliakalnį ir Pirmąjį Alytų su senamiesčio kurortine dalimi.

Alytaus pėsčiųjų ir dviratininkų tilto, kuriam alytiškiai davė Baltosios rožės vardą, atidarymas prasidės 12 val.

Čia susirinkusiųjų lauks spalvingas parasparnių „šokis danguje", kaskadinis fejerverkas, laivų paradas, parodomasis šuolis su dūmais nuo tilto bei teatralizuota sportinė eisena link Dailidžių ežerėlių.

Nuo 13 iki 15 val. vyks laisvalaikio žaidimai ir pramogos. Alytiškiai ir miesto svečiai bursis pažaisti mažąjį futbolą ar pašaudyti iš lanko, dalyvauti vandensvydžio, kanupolo, ėjimo, dviračių sporto, šiaurietiško ėjimo ar bėgimo varžybose, baidarių lenktynėse.

Šventėje netruks ir gatvės muzikos pasirodymų, kurie vyks tilto prieigose ir prie Dailidžių ežerėlių. Besiklausant gyvos muzikos visi kviečiami jaukiai ir patogiai įsikurti gamtoje ir surengti iškylą su šeima ar draugais.

Apsilankiusiųjų taip pat lauks ir šventinė mugė, dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose kvies Visuomenės sveikatos biuras, galėsite stebėti atvirą „Shindokai – Kan" treniruotę, Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojų pasirodymą, paragauti kareiviškos košės ir pasivaišinti arbata.

Alytaus pėsčiųjų ir dviratininkų tilto ir vasaros sezono atidarymo šventę vainikuos Šeimos vakaras Miesto sode – vasaros atidarymo koncertas. Koncerto pradžia 19 val.