Šiose salose klimatas yra tiesiog prabangus – tai yra svaiginantis saulės šviesos, jūros oro ir fantastiškai įvairios augmenijos mišinys.

St. Kitts salos centre - puikiai atrodanti debesų dengiama Liamuiga viršukalnė – miegantis ugnikalnis, apaugęs tankiu tropiniu mišku. O Nevis saloje žemė taip pat pakyla iki debesų, kur kalnų miškuose gyvena slapukės žaliosios beždžionės ir auga nuostabios tropikų gėlės.

Ekoturistams ar bet kuriam žmogui, mėgstančiam stulbinantį gamtos grožį St. Kitts ir Nevis yra tokios salos, kurios patenkins net ir pačius didžiausius lūkesčius.

Tačiau gamta yra tik nedidelė šių mažų, santykinai neatrastų salų stebuklo dalis. Kadaise St. Kitts ir Nevis salos buvo britų Karibų kolonijų perlai – turtingos ir be galo svarbios salos, garsėjusios visoje Europoje.

„Karibų karalienė“ – Nevis sala – buvo be galo turtinga dėl savo itin produktyvios cukraus pramonės, o St. Kitts saloje neprieinama Brimstone Hill tvirtovė buvo tartum Vest Indijos Gibraltaras. Šių salų istorijoje yra ir nemažai romantikos – būtent Nevis saloje jaunas ir žavingas britų Karališkojo laivyno admirolas, lordas Horacijus Nelsonas sutiko, asistavo ir susituokė su mylimąja Fanny Nisbet, tuo pačiu nepraleisdamas progų suktis aktyviame šios salos klestinčių cukraus plantacijų dvarų socialiniame gyvenime.

Šiais laikais salos yra labiau vertinamos ne už cukranendres, o už ilgus cukraus spalvos paplūdimius. Basseterre ir Charlestownas – salų sostinės – yra vieni labiausiai kvapą gniaužiančių ir vaizdingiausių Karibų kolonijinių uostamiesčių. Pagal įstatymus šiuose miestuose joks pastatas negali būti aukštesnis nei aplinkinės palmės, abiejose salose labai vertinama gamtosauga.

Svečiams siūloma užsiimti pasivaikščiojimais po salų tropinius miškus, pažaisti golfą tarptautiniu lygiu pripažintuose golfo aikštynuose, plaukioti laivais ir nardyti po koralinius rifus bei nuskendusių laivų liekanas su pilna nardymo įranga ar vamzdeliu.

Be to, salose gausybė istoriniu požiūriu įdomių lankytinų vietų – restauruotų tvirtovių, apleistų plantacijų ir senovinių petroglifų. Be visų šių įdomių dalykų saloje yra ir puikių, be galo svetingų plantacijų užeigų.

St. Kitts ir Nevis salos, kurios, nepaisant išskirtinio grožio ir dėmesio vertos istorijos, vis dar yra santykinai neatrastos, yra puiki galimybė keliautojui apsilankyti „Paslaptinguose Karibuose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)