Dažniausiai keliautojus vargina įtampos galvos skausmas, nugaros skausmas pernelyg intensyviai sportuojant ar daug vaikštant.

Būtent skausmas yra simptonmas, kurio į kelionę pasiimti niekas nenori. Net ir silpnas danties maudimas gali užgožti bet kurios Azijos pakrantės grožį ar norą išbandyti kitą slidinėjimo trasą.

Kaip sau padėti

Jei skauda galvą ar patyrėte traumą ir norite išbandyti nemedikamentines priemones skausmui malšinti, reikėtų pradėti nuo atsipalaidavimo. Neretai atostogos sukelia didesnį nei darbas, ypač pirmosiomis dienomis. Taigi atsipalaiduokite: labai naudinga išsimaudyti po šiltu dušu, trumpam prigulti, pailsėti.

Galbūt galvą skauda dėl alkio ar nepakankamos hidratacijos? Išgerkite porą stiklinių vandens ir įvertinkite, kaip jaučiatės. Galvos skausmo rūšių daugybė – todėl labai daug ir sprendimo būdų.

Suskaudus nugarą vėlgi labai svarbus poilsis. Jei visą dieną aktyviai sportavote, ir po jos labai maudžia, skauda, galbūt kitą dieną verta praleisti ramiai vaikštinėjant kalnų takais, o ne ant slidžių? Viena diena poilsio gali padovanoti dar penkias dienas sporto, o aktyviai judant per prievartą gali nutikti atvirkščiai.

Taip pat naudinga vakare ant skaudamos nugaros uždėti šiltą kompresą – kad ir karštu vandeniu suvilgytą rankšluostį. Praverstų ir masažas (nebūtinai atliekamas profesionalaus masažuotojo).

Šaltinis: www.emedicina.lt