Pateikiame keletą naudingų patarimų apie tai, ką vertėtų aplankyti ir nuveikti Taline.

1. Šv.Olafo bažnyčios apžvalgos aikštelė. Šiuo metu bažnyčia priklauso baptistų kongregacijai, anksčiau vienu metu ji priklausė netgi KGB. Sovietiniais laikais bažnyčios bokšto viršūnėje buvo įtaisytas radijas ir galinga sekimo įranga.

Kodėl verta užlipti į šios bažnyčios apžvalgos aikštelę? Iš jos atsiverčia puikus Talino vaizdas 360 laipsnių kampu. Įėjimo mokestis nedidelis, o reginys to vertas.

Šv. Olafo bažnyčia buvo aukščiausias statinys pasaulyje (76-erius metus), kol dar nebuvo pastatytas Eifelio bokštas. Įdomu tai, kad Taline draudžiama statyti pastatus, aukštesnius už Šv. Olafo bažnyčią.

2. Buvę koncertų ir sporto rūmai „Linnahall“. Kodėl vietiniams patinka šis statinys? Tarybiniais laikais rūmai buvo pastatyti tam, kad olimpinė regata 1980 m. išplauktų iš Talino. Norėta pademonstruoti Vakarams Sovietų Sąjungos betono statinių didybę. Sumanymas būtų vykęs, jei visi nebūtų boikotavę žaidynių.

Kodėl verta apsilankyti? Pastato stogą labai mėgsta jaunimas – nuo jo gėrisi saulėlydžiu.
Patarimas – vasarą galima pasigėrėti ir saulėtekiu po apsilankymo naktiniame klube, juk saulė teka apie 3.30 – 4 val. ryto.
Talinas

3. Lahemaa nacionalinio parko diena. Turėdami laiko, pasinaudokite prga ir vykite į kelionę, kurioje pamatysite miškingą, gražią Lahemaa nacionalinio parko pakrantę. Čia yra romantiškas kapitono Kasmu kaimas, buvusi sovietinio povandeninio laivo stotis, Vihula ir Sagadi dvarai ir kitų įdomybių.
Patyrę gidai parodys vietų, kur patys tikrai neužklystumėte, papasakos apie Estiją iš vietos jaunimo perspektyvų.

4. Rotermanno kvartalas. Talino gyventojai mėgsta čia dirbti, apsipirkti, eiti pavalgyti ir ilsėtis. Anksčiau čia buvo pramoninis kvartalas su pramoninių pastatų griuvėsiais. Dabar daugelis pastatų suremontuoti, pakeista jų paskirtis.

Kodėl verta apsilankyti? Senos gamyklos išmoningai atnaujintos, pasitelkus ultramodernią architektūrą. Perėjimas iš seno į naują labai sklandus, retai kur tokį pamatysi. Šiuolaikinio dizaino gerbėjams šis kvartalas bus tikrai įdomus. Patartina užeiti į estiškų saldainių parduotuvę „Kalev“.
Talinas

5. Neturistinė Talino panorama. Jei patys rasite „Katariina Quai“, būsite verti medalio, nes ši vieta pasislėpusi tarybinius laikus primenančiame pramoniniame rajone. Iki čia patogiausia važiuoti dviračiu ar taksi, pėsčiomis galite eiti apie valandą.

Nors ir tolokai esanti, ši vieta krantinėje tikrai verta dėmesio. Čia galima klausytis bangų, iškylauti su draugais, stebėti praplaukiančius keltus, išsimaudyti.

Čia ypač gražu saulėtomis žiemos dienomis, nes plaukioja daug didelių gulbių.

6. Kohtu apžvalgos aikštelė. Talino senamiestis ne toks jau didelis, bet tik nepamanykite, kad čia neįmanoma pasiklysti. Kohtu platforma – ideali vieta, iš kurios matosi visas Talinas. Joje išvengsite ėjimo siauromis gatvelėmis iki senos, aukštos miesto bažnyčios. Iš šios aikštelės atsivers daugybės raudonų stogų, pilkų bokštų ir smailių, taip pat modernūs Talino pastatai.

Vasaros dieną čia nepatartina lankytis, nes vieta būna okupuota kruizinių laivų keleivių, kurie išplaukai apie 3 val. nakties.

7. Uus Maailm, arba „Naujasis pasaulis“ kartais vadinamas hipių rajonu, bet iš tiesų tai aktyvių žmonių bendruomenė, kurioje rūpinamasi aplinka ir norima skatinti dalyvavimą bendruomenės veikloje. Oficialių ribų nėra – žmonės padarė šią vietą rajonu.
Kodėl vertėtų čia apsilankyti? Rajono gyventojai nėra tipiniai estai, tad didelė tikimybė nuoširdžiai susidraugauti.
Talinas

8. Harju kalva. Kadaise žmonės ateidavo čia pirkti piratinių diskų ir plokštelių, išgerti alaus. Dabar gerti alkoholinius gėrimus viešoje vietoje draudžiama, prekyba piratiniais diskais irgi netoleruojama. Žmonės vis tik ateina pasėdėti ir slapta atsineša alaus.

9. Prezidentūra. Kitoje pusėje nuo Kadriorgo rūmų yra Estijos Baltieji rūmai – prezidentūra. Kaip ir dauguma valstybinės reikšmės pastatų Taline, prezidentūra – rožinės spalvos. Galima užlipti iki lauko durų ir nusifotografuoti su dviem ginkluotais sargais fone. Prie jų artintis nepatartina – kareiviai ne šiaip sau stovi. Beje, pirmoji šalies dama mėgsta apsipirkti netoliese esančioje organinių prekių parduotuvėje.