Neapolis, Italija

Šis Italijos miestas 1995 m. buvo įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Neapolis yra turtingas ir ne tik sena istorija, bet ir gražia architektūra. Tačiau dažną turistą šokiruoja šiukšlių kalnai, kuriais užverstas visas miestas. Šalia renesanso stiliaus ar Romos imperijos laikus menančių pastatų dienų dienas stūkso suverstos šiukšlės. Jos ne tik bjauroja estetinį vaizdą, bet ir skleidžia itin nemalonius kvapus.

Egipto piramidės Kaire, Egiptas

Iki šiol likusi paslaptis, kaip buvo pastatytos Egipto piramidės. Savo dydžiu jos gniaužia kvapą. Tačiau gražiose nuotraukose, su saulėlydžio spindulių nutviekstomis piramidėmis nesimato, kad visai greta jų Kairo miegamieji rajonai ir lūšnynai. Dar labiau įspūdį apkartina įkyrūs prekeiviai, kurie savo prekes bruka per prievartą ir neleidžia gėrėtis didingais statiniais.

Kasablanka, Marokas

Maroko miesto vardu buvo pavadintas vienas geriausiai žinomų romantinių filmų. Už širdies griebianti meilės istorija apsuka galvas ir turistams, tačiau šie aplankę Kasablanką greitai nusivilia. Čia vienintelis įdomesnis objektas – didelė mečetė. Visi verti apžiūrėjimo ir aplankymo objektai yra kituose Maroko miestuose.

Malė, Maldyvai

Jei norite pamatyti Rojų žemėje, keliaukite į Maldyvus. Pasakiško grožio paplūdimiai ir jaukios medinės poilsiautojų trobelės užgniaužia kvapą. Tačiau jokiu būdu neužsukite į Maldyvų sostinę Malę. Čia apsilankę turistai stipriai nusivilia, nes nedidelis miestas turi vargingus miegamuosius rajonus, yra neišvaizdus, o Rojaus žemėje nė kvapo.

Stounhendžas, Anglija

Vienas paslaptingiausių priešistorinių statinių Europoje žadina fantaziją ir skatina kurti įvairiausias legendas. Iki šiol nėra tikroji ratu išdėstytų didžiulių akmenų paslaptis. Tačiau ten nuvykus mistišką aurą bemat išsklaido šalia esantis judrus greitkelis ir gana atokiai įrengtas apžiūros takas. Dažniausiai turistai nusivilia statiniu, nes nuotraukose jis kur kas įspūdingesnis.

Atėnai, Graikija

Europietiškos civilizacijos lopšiu vadinamas miestas stipriai nuvilia jo lankytojus. Atėnai grožiu negali prilygti kitam senovės miestui Romai. Graikijos sostinėje gausu neturtingų priemiesčių, gana netvarkinga ir paprasčiausiai neatitinka užsieniečių susikurto kultūros lopšio įvaizdžio.